Używa ktoś? Ma ktoś jeszcze PageShot (albo wie jak to pobrać)?
Wbudowany Screenshots, który go zastąpił w Nightly nie jest już zwykłym ZIPem tylko abominacją z doklejonym z przodu złem, którego nie potrafię się pozbyć (teoretycznie nagłówek powinien zaczynać się od “PK” i zawsze działało zostawiając ostatni…), a w takiej formie normalny FX tego nie przyjmuje.
Musiałbyś chyba znaleźć kogoś kto to sobie wyeksportował - po instalacji to było plikiem xpi i można to chyba instalować pomimo blokady w firefox 48+ z podpisywaniem dodatków.
Ja przynajmniej z 2 razy tak instalowałem coś bez dodatku “test pilot”.
Każdy zainstalowany dodatek ląduje w katalogu użytkownika. Każdy jest od bardzo bardzo dawna podpisywany i te experiments pasują do zwykłego Lisa (bo i zresztą są dla niego przeznaczone). Więc tak, potrzebuję kogoś kto to jeszcze ma, nie ważne czy włączony czy nie, czy aktywny czy nie, ważne aby miał na liście bo oznacza to że ma wciąż w systemie.
Zupełnie osobną kwestią są dodatki wbudowane, te nie są takimi samymi XPI jak normalne. Normalne są po prostu ZIPem, a te są customowym nagłówkiem + ZIPem i bez modyfikacji nie pasują do normalnego Lisa (ani jako instalowane na żądanie, ani jako preloadowane). Zapomniałem jak się to robiło bo już tak edytowałem kiedyś theme z wersji dev i teraz to samo musiałbym zrobić z wersją z nightly jeśli nie znajdę nikogo kto używał tych Test Pilotów.
I nie, nie chcę zamienników ze sklepu jak Screengrab czy LightShot, tylko ten konkretny. ;p
Nie chcę też czekać na wersję 57 bo od niej FX stanie się nieużywalny; a skoro 56 czy nawet obecny 55 wspiera także webextensions to póki nie dokonają znaczących modyfikacji API, które by sprawiały że obecne WE będą niekompatybilne z 56, chcę się zabezpieczyć backupując działający dodatek albo ten z experiments albo ten wbudowany. Liczę na to, że hakerzy jeszcze nie wyginęli. ^^