Niby wszystko ok, telefon (Nokia 3650) prawidłowo skonfigurowany (punk dostępu ustawiony na WAP, konfiguracja tel przeprowadzona zdalnie ze strony plusa) no ale i tak pieniądze zabiera mi z kąta a pakiet pozostaję nienaruszony.
W skrócie, wszystko działa tylko, że zamiast z pakietu, zabiera mi pieniądze z konta
Co jest nie tak ??
Może coś źle ustawiłem ??
P.S.
Dla dociekliwych:
Pakiet na pewno jest aktywny ponieważ przyszło mi potwierdzenie i widać go w *121#
Pieniądze z konta ci uciekają, ponieważ masz punkt dostępu ustawiony na WAP, a wtedy płacisz dodatkowo za czas połączenia.
Ustaw punkt dostępu na GPRS - czyli pakietową transmisję danych, i w takim przypadku płaci się tylko za transfer, czyli ilość wysłanych i odebranych megabajtów, i wtedy nic ci z konta nie będzie pobierać ponieważ będą “zużywane” megabajty opłacone w
Takie mam opcję do wyboru przy automatycznej konfiguracji.
Pisząc WAP miałem na myśli ustawienie n3650 wapg - ustawienia wap gprs dla 3650
Przesłałem sobie również ustawienie n3650 intg - ustawienia int gprs dla 3650 (czyli internet grps) ale po zapisaniu w telefonie nie mam tej opcji w ogóle do wyboru
Musisz się łączyć przez APN: http://www.plus.pl (internet gprs) czyli patrząc na wysłane ustawiania jest to: int gprs dla 3650. W regulaminie jest wyraźnie napisane z jakiego punktu dostępu należy się łączyć używając pakietów także niestety za poniesione straty nie masz prawa do jakiejkolwiek rekompensaty.