Pakiet Internetowy w Simplus nie działa

Witam

Wykupiłem sobie Pakiet Internetowy w Simplus 20MB

http://www.simplus.pl/v.do?idx=805161

Niby wszystko ok, telefon (Nokia 3650) prawidłowo skonfigurowany (punk dostępu ustawiony na WAP, konfiguracja tel przeprowadzona zdalnie ze strony plusa) no ale i tak pieniądze zabiera mi z kąta a pakiet pozostaję nienaruszony.

W skrócie, wszystko działa tylko, że zamiast z pakietu, zabiera mi pieniądze z konta

Co jest nie tak ??

Może coś źle ustawiłem ??

P.S.

Dla dociekliwych:

Pakiet na pewno jest aktywny ponieważ przyszło mi potwierdzenie i widać go w *121#

Moja taryfa: Nowy Simplus

a nie ma jakiejś infolinii simplusa? pewnie jest, zadzwoń tam i uzyskasz na pewno niezbędne informacje.

Jeden z punktów regulaminu Plusa: “posiadają telefon pozwalający na pakietową transmisję danych w technologii HSDPA, 3G (UMTS), EDGE lub GPRS”.

Więc te ustawienia muszą być dostosowane do GPRS , nie do WAP.

Pieniądze z konta ci uciekają, ponieważ masz punkt dostępu ustawiony na WAP, a wtedy płacisz dodatkowo za czas połączenia.

Ustaw punkt dostępu na GPRS - czyli pakietową transmisję danych, i w takim przypadku płaci się tylko za transfer, czyli ilość wysłanych i odebranych megabajtów, i wtedy nic ci z konta nie będzie pobierać ponieważ będą “zużywane” megabajty opłacone w

Pakiecie Internetowym.

Takie mam opcję do wyboru przy automatycznej konfiguracji.

Pisząc WAP miałem na myśli ustawienie n3650 wapg - ustawienia wap gprs dla 3650

Przesłałem sobie również ustawienie n3650 intg - ustawienia int gprs dla 3650 (czyli internet grps) ale po zapisaniu w telefonie nie mam tej opcji w ogóle do wyboru

Musisz się łączyć przez APN: http://www.plus.pl (internet gprs) czyli patrząc na wysłane ustawiania jest to: int gprs dla 3650. W regulaminie jest wyraźnie napisane z jakiego punktu dostępu należy się łączyć używając pakietów także niestety za poniesione straty nie masz prawa do jakiejkolwiek rekompensaty.

Wiem, że tym dobrym ustawieniem jest “ustawienia int gprs dla 3650”

Problem tkwi w tym że po przesłaniu go i zapisaniu nie mogę go wybrać w domyślnych punktach dostępu.

Problem “znika” kiedy łączę się przez Operę (wtedy mogę wybrać ten punkt dostępu).

No ale koło znowu się zamyka…

Do mojego telefonu pasuję Opera 3 Basic.

W tej wersji Opery nie mogę pobierać plików.

(czyli mogę chodzić po www ale nie mogę pobrać żadnego pliku)

Jak ustawić ten domyślny punkt dostępu w standardowej przeglądarce w noki ??

A jeżeli się nie da to jak rozwiązać inaczej ten problem ??

Tylko poprzez CSD płaci się za czas połączenia.

No ale fakt jest taki że ustawiając WAP pieniądze leciały mi z konta a nie z pakietu

Ponawiam:

A jeżeli się nie da to może znacie jakąś lekką przeglądarkę przez którą mógłbym pobrać pliki