Po zakupie komputera miałem na pulpicie ikonke Microsoft Office na okres probny trwajacy 60 dni. Gdy klikne w ta ikonke to otwiera mi sie aplikacja pozwalajaca podac mi klucz aktywujacy wersje probna offica. Problem w tym, że nigdzie tego klucza nie moge znalesc i nawet sprzedawca tez mi tego klucza nie dal. A chce zeby ta wersja 60 dniowa mi dziala na kompie poprawnie Gdy klikne w tej aplikacji na link " Kliknij tutaj, aby zażądać w trybie online klucza aktywacyjnego wersji próbnej" to otwiera mi sie szare okienko w ktorym widnieje napis ten:
Na podanej stronie jest link uzyskaj klucz do wersji probnej. Niestety po kliknieciu na tej stronce w nowy link Żądanie klucza aktywacji wersji próbnej w trybie online nie daje zadnych rezultatow. Zgodnie z tym co tam pisze, zalozylem sobie konto na Microsoft Passport Network ale nie wyswietlil mi sie klucz ani tez nie zostal wyslany do mnie na maila Niewiem dlaczego i co jest tego powodem. Niewiem skad wziac ten klucz aktywacyjny ? Czy ktos moze mi w tym pomoc :?:
A co ciekawe, na tej o to stronce Klik pisze mi cos takiego:
Na liscie pod tym napisem niemam zadnych produktow i w zwiazku z tym niema tego przycisku, w ktory mialbym kliknac, czyli „Uzyskaj klucz”
Proponuje żebyś poszedł do tego sklepu co kupiłeś kompa i niech oni Ci aktywują ten MS Office na 60 dni zobaczymy jacy będą mądrzy, jak się będą tłumaczyli. Pewnie ta wersja 60 dniowa w jakimś stopniu miała wpływ na cenę komputera.
Wczesniej uzywalem offica tego tylko ze po kliknieciu np. w Microsoft Office Word wyskakiwalo mi okienko z podaniem klucza aktywacyjnego, ktore zamykalem i tak korzystalem z Worda. (tak podobno moglem otworzyc offica 25 razy) Teraz juz nie bardzo moge z tego korzystac bo nie moge edytowac i zmieniac roznych dokumentow. Wiec domyslam sie ze musze zrobic aktywacje za pomoca tego klucza ale niewiem gdzie i jak go znalesc Czy moze mi ktos pomoc :?:
Ta wersje probna mam juz od nowosci zainstalowana na laptopie tylko niemoge znalesc klucza aktywujacego Wiec po co mi pobierac drugą wersje probną jak jedna mi wystarczy.
CzajAn link ktory podales jest do wersji Microsoft Office Professional 2007 PL i chyba niema nowszej bo w sklepie na kazdym laptopie byla jedna i ta sama wersja Microsoft Office zainstalowana 60-dniowa. A ja mam laptopa Lenovo. Czy ktos moze wie jak mi pomoc :?:
A mnie nigdzie nie przekierowuje. A moze cos zle robie ? :roll:
Jeśli faktycznie jest Ci niezbędny i lubisz wprawiać w zakłopotanie tych, którzy lubią decydować za Ciebie, a tak nazwałbym przedstawicieli Lenovo (zresztą nie tylko) i ich politykę objawiającą się umieszczaniem crapware w swoich produktach - zadaj stosowne pytanie do supportu Lenovo.
Co znaczy " crapware" w produktach :?: - skad moge miec pewnosc ze tak napewno jest ? - moze da sie jakos uruchomic tą wersje, ktora mam hmm… ?y
Czy jesli sciagne nowa instalke wersji probnej (60-dniowej) office z internetu i zainstaluje jeszcze raz z kluczem i nadmienie pliki te z tymi co juz mam na laptopie, ktore ktos wcesniej za pierszym razem zainstalowal office to sie cos mi popsuje na laptopie ? czy moge tak zrobic ? czy raczej nie ?
Owszem, pakiet biurowy Microsoft Office 2007 jest dostepny Tutaj. Zatem gdy sobie go pobiore i nadpisze nim pliki te co juz mam na laptopie od offica juz zainstalowanego to nic mi sie nie popsuje i wszystko bedzie ok ? Czy moge tak zrobic :?:
Klikasz ‘Pobierz bezpłatną wersję próbną’, na następnej stronie klikasz ‘Pobierz teraz’, a na następnej w oknie “Zaloguj w: Office Trials” wpisz swój adres emailowy w domenie windowslive.com lub hotmail.com, oraz hasło do niego. Na następnej stronie wyświetli Ci się klucz oraz przycisk pobierania pliku, którym z kolei możliwe będzie pobranie instalatora offcie 2007.
Jeśli nie posiadasz konta w domenie windowslive musisz zarejestrować się na tej stronie http://www.windowslive.com klikając na ‘Zapisz się’ i wypełniając później wymagane pola.
Nie słyszałem jeszcze o takim przypadku. Jednak pamiętaj, że nikt na forum nie weźmie odpowiedzialności za ewentualne straty.
Zainstalowalem juz wersje probna 60-dniowa microsoft office i dziala mi, ale niemam ikonkido niego tylko mam ta stara ikonke, po kliknieciu w ktora wyswietla mi okienko z podaniem klucza aktywacyjnego. Czy to tak ma byc ? czy raczej ta ikonke usunac ?
Po zainstalowaniu office na pulpicie utworzylo mi katalog downloads , w ktorym jest katalog msoffice , zas w ktorym znajduja sie dwie aplikacje: X12-69919 ,
X16-69533 - niewiem co to jest i do czego to sluzy i co mam z tym zrobic ? czy mam je zainstalowac :?: Czy moze nie jest potrzebny ten katalog do niczego i mozna go calego usunac ? :roll: