Witam
Mam pytanie czy da się w programie 7-zip tak spakować jakiś plik/folder żeby w jego nazwie pojawiła się też data/godzina np.
folder niech nosi nazwę “test” i chciałbym żeby plik wynikowy wyglądał np. tak: “test_201206091508.zip”
Witam
Mam pytanie czy da się w programie 7-zip tak spakować jakiś plik/folder żeby w jego nazwie pojawiła się też data/godzina np.
folder niech nosi nazwę “test” i chciałbym żeby plik wynikowy wyglądał np. tak: “test_201206091508.zip”
7z a -r "%DATE:~7,2%.%DATE:~4,2%.%DATE:~-4% Backup".7z
Wynik:
DD.MM.YYYY Backup.7z
Dopasuj pod siebie.
Ok z tym już sobie poradziłem ale mam kolejny problem: jak uniknąć pytania T/N po wydaniu takiej komendy del “C:\test_3*.*” ??
Zaskoczę Cie pisze skrypt do robienia kopii a nie wirusa i właśnie do tego jest mi to potrzebne. Po prostu jeśli ma to być zautomatyzowane to nie może być żadnych pytań T/N.
Ps. już sobie poradziłem z tym - przełącznik /Q
– Dodane 18.07.2012 (Śr) 11:05 –
Mam kolejny problem:
chciałbym pakować zawartość 3 folderów do jednego archiwum ale nie wiem jak to zrobić ponieważ taki zapis
7z.exe a -tzip D:\"kopia_test\zuzia_%DATE%_%TIME:~0,2%.%TIME:~3,2%.%TIME:~6,2%.zip" "C:\test"
7z.exe u D:\"kopia_test\zuzia_%DATE%_%TIME:~0,2%.%TIME:~3,2%.%TIME:~6,2%.zip" "C:\test_2"
7z.exe u D:\"kopia_test\zuzia_%DATE%_%TIME:~0,2%.%TIME:~3,2%.%TIME:~6,2%.zip" "C:\test_4"
powoduje powstanie trzech oddzielnych archiwów każde z inną godziną a ja chciałbym żeby było jedno z jedną datą i godziną w którym jest spakowana zawartość trzech folderów czyli np.:
zuzia_2012-07-18_11.04.26.zip
Czy można to jakoś obejść ??