Czy jest możliwość włączenia w ww. przeglądarce włączenie ikonki głośnika, która informuje, z której karty dochodzi dźwięk? PM 28 jest oparty na Firefoxie 52, więc myślałem, że opcja te będzie wbudowana w niego, ale jednak się myliłem. I tradycyjnie przepraszam, jeżeli napisałem w złym dziale, ale chyba jednak ten temat najlepiej tu pasuje.
Naprawdę zrobili taki skok do przodu… może jakimś dodatkiem da się aktywować, kilka się pojawiło chyba przed wbudowaniem funkcji w przeglądarkę.
Mam PM28 i jakkolwiek w FF52 jest wpis browser.tabs.showAudioPlayingIcon true i są ikonki wyciszenia, tak to ustawienie dodane do PM28 nic nie daje. Ikonek wyciszenia niet…
No cóż, w takim wypadku wygląda na to, że albo obsługa tego nie została (jeszcze) dodana, albo nawet nie jest planowane jej dodanie, także, tak jak napisał Krystian, będę się musiał posłużyć rozszerzeniami póki co. Dzięki za szybką pomoc.
O ile znajdziesz taki w XUL, bo brak obsługi WebExtension w PM28 (przynajmniej u mnie).
Hi.
Dla mnie od FF52.9 - jest lepsza ta modyfikacja:
https://msfn.org/board/topic/177125-my-build-of-new-moon-temp-name-aka-pale-moon-for-xp/?do=findComment&comment=1151832
Tam już jest obsługa ikonek wyciszenia i wszystko potrzebne, czyli wbudowane primetime, chociaż nie ma go w dodatkach.
PM28 miał w ogóle WE obsługiwać? Wiem jedynie, że Basilisk 55 miał obsługiwać i XULowe dodatki i WE, ale (chyba) ten pomysł porzucili? No idea… I dzięki za link, dodatek świetnie się sprawuje.
@Bogdan_G Próbowałem tej wersji Fx’a jakiś czas temu, ale nie dało się na niej na moim tosterze filmów na yt oglądać, bo ciągle klatkowały… Jedynie na obu Basiliskach i PM 28 działają płynnie. A Primetime nie jest od drm przypadkiem? Jak tak, to nie wiem, czy by mi się do czegoś przydał, nie oglądam niczego, co wymaga Primetime’a, czy tam Widevine w moim wypadku.