Panel sterowania Nvidia nie chce się uruchomić

Panel Nvidi nie chce się włączyć. Naciskam na niego myszka zmienia się w kółko po czym nic się nie dzieje, żadnego komunikatu po prostu nic się nie dzieje. Mam laptopa.

Win 8.1 64 bit
Intel Pentium 2020M 2.4 GHz
Nvidia GeForce GT 720M
8 GB Ram

https://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl
Ściągnij sobie nowe stery i przeinstaluj.

Zanim wstawiłem tego posta to próbowałem je zaktualizować i wyswietlały się dwa komunikaty. Pierwszy, że niezgodna wersja systemu a drugi, że nie można odnaleźć zgodnego sprzętu graficznego. Wszystko było pobrane na moją wersje windowsa i karte graficzną.

Skoro już tak namieszałeś w Windowsie, to ja bym zainstalował go na czysto i miałbym spokój. Wtedy spróbuj zainstalować najnowsze sterowniki. Jeżeli nie masz obecnie płyty instalacyjnej to weź ustawienia fabryczne w opcjach i powinno ruszyć. Pozdrawiam

W związku z tym, że to laptop pobieraj i instaluj sterowniki ze strony firmowej Lenovo, a nie nVidii.
https://pcsupport.lenovo.com/pl/pl/products/laptops-and-netbooks/lenovo-g-series-laptops/lenovo-g700-notebook/downloads
Chyba, że Windows Update znajdzie Ci nowsze, to zainstaluj te proponowane.

Laptop Lenovo G700. W tym momencie pobieram aktualizacje windowsa, bo okazało się że geniusze z serwisu wyłączyli Windows Update. Jakoś nie zastanawiałem się czemu komputer się nie aktualizuje, a ostatnia aktualizacja była w marcu.

Zainstalowałem sterowniki do karty ze strony producenta. Ikona panelu się zmieniła, ale dalej się nie uruchamia panel.

Spotkałem się już z tym, że przy sterownikach firmowych laptopa Panel sterowania nVidii się nie uruchamia, natomiast same sterowniki instalują się bez problemu. Z kolei sterowniki wzięte ze strony nVidii w ogóle odmawiają instalacji. No więc, coś za coś :grinning:
Bywa też, że Panel sterowania nVidii nie uruchamia się z ikonki na pasku zadań, a za to uruchamia się ze swojej pozycji w systemowym Panelu sterowania.

Przez panel systemowy też się nie uruchamia. Najwyraźniej nic nie zrobię, ale zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, a mianowicie czemu program GeForce Experience strasznie się wiesza. Gdy chciałem zainstalować sterowniki Game Ready przez ten program to zawsze działał normalnie a teraz nic nie idzie zrobić. Może jak by przestał zamulać to dałbym rade zainstalować sterowniki do gier i by panel uruchamiał się.

edit: Udało mi się uruchomić GeForce Experience i nie zamula spróbuję pobrać sterowniki i zobaczę czy działa.

To tak jak mówię, reinstalacja systemu MUSI pomóc.

W GeForce Experience pokazuje że mam najnowsze sterowniki co jest kłamstwem, bo zanim ten problem się pojawił miałem sterowniki 418. Najwidoczniej będę musiał przywrócić komputer do ustawień fabrycznych.

Udało mi się naprawić problem. Musiałem zainstalować sterownik na czysto. Reset systemu nie był potrzebny.