Czy to tak działa, że z telefonem paruje się tylko prawa słuchawka a lewa paruje się do prawej (już jakimś wewnętrznym mechanizmem producenta) ?
Jeżeli tak to prośba do posiadaczy tych lub podobnych słuchawek o sprawdzenie na jaką odległość można odsunąć lewą słuchawkę od prawej tak aby połączenie się nie zerwało.
Wydaje się, że tak (jako nazwa przy łączeniu podany jest model z literką oznaczającą prawą lub lewą słuchawkę).
Odłączając którąkolwiek słuchawkę (wsadzając do powerbanka) połączenie z telefonem nadal jest utrzymywane. Potem gdy wyjmiesz taką słuchawkę automatycznie łączy się do pary.
Sprawdziłem jedną słuchawkę Earbuds Basic na odległość 10m - nie było przerw w odbiorze.
Dziękuję bardzo za ten test. Jeszcze dla pewności zapytam, czy po odsunięciu jednej z słuchawek sprawdziłeś czy druga dalej gra ? (choć przypuszczam, że gra skoro można dowolną ładować).
To by wskazywało że jednak obie słuchawki łączą się do telefonu a nie jedna do drugiej… hmm ciekawe.
Skojarzyło mi się z dzieciakami słuchającymi muzyki po jednej słuchawce na głowę.
Informacje czy komunikaty to inna sprawa.
Nie wiem czy wiesz są takie słuchawki pojedyncze jako zestawy słuchawkowe do auta, dochodzi korzyść w postaci wymiany informacji a są odpowiednio tańsze.
Chyba że chcesz użyć tego co masz na stanie.