Niestety złapaliśmy VUNDO i ni mogę się tego pozbyć. vundofix.exe i virtumundobegone.exe nic nie wykryły i tylko straciłem czas.
Szukając informacji w internecie dowiedziałem się, że ComboFix zdiagnozuje sytuacje, ale do zazegnania problemu potrzebny jest skrypt. To co z nim zrobić (przeciaganie ikonki) już wiem, ale niestety moja wiedza i zdonosci nie siegaja tak daleko, by z otrzymanego LOGa utworzyc wlasciwy skrypt.
zapisz jako CFScript.txt (zapisz by ikonka CFScript.txt była obok ikonki ComboFix.exe) >> Przeciągnij i upuść ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe
Włąsnie ściagją się pliki, chya jakieś bazy Kaspersky’ego i mam wrażenie, że trochę to potrwa…
Z moich obserwacji wynika, że problem, który dręczył mnie dwa dni został rozwiązany, kryzys zazegnany itd…
Wkleje jeszcze ten raport ze skanera wraz z logiem z System Repair Engineer…
Jeszcze parę minut
A tak przy okazji pragne już teraz serdecznie podziękować za okazaną pomoc - jest nieoceniona i okazuje się, ze jest jeszcze ktoś, kto potrafi zachować się bezinteresownie - to napawa optymizme.
Robimy właśnie ciasto z glaretką, może ktoś wpadnie?
W dniu24.07.2008, o godzinie21:33został dopisany post przez lstrzelecki
Prosze tylko o potwierszenie, ze wszystko jest O.K.
I na koniec podziękuję jeszcze raz. Jesteście wspaniali Jeśli kiedyś mógłbym się jakoś odwdzięczyć to proszę pisać: lookass@wp.pl - może akurat ja znajde wyjście z jakiejś nietypowej sytuacji (o ile nie jest związana z komputerami, bo to już Wasza działka:) )