Jeśli to co robiłeś nie dało rady, to spróbuj jeszcze raz zainstalować Windows 7 (chyba to najszybsza i najprostsza metoda). I tylko nie włączaj kompresji na dysku/partycji systemowej!
Miesza Ci partycja zarezerwowana przez system (100MB), użyj Gparted, usuń ją, skasuj obecną partycję, będziesz miał na całym SSD przestrzeń RAW, instalator sobie z tym poradzi, utworzy nowe partycje: System reserved i C:
Pamiętaj, nie wykonuj pełnego formatowania na SSD, tylko szybkie (sam instalator to zrobi). Jeżeli chcesz to możesz też zrobić Sanitary Earese http://www.ocztechnologyforum.com/forum … ick-Method Dysk będzie jak nowy po tym, bez możliwości odzyskania danych metodą domową
Poza tym nie będę instalował poraz kolejny systemu. to dobra robota dla idi…[cenzura].
Zainstalowałem programy, sterowniki i inne potrzebne rzeczy i nei zamierzam poświęcać kolejnego dnia na to.
Poszukam inteligentnego rozwiązania. Poszperam na google ;D bo tutaj WSZYSCY wiedzą najlepiej, że ponowna instalacja rozwiąże problem a przecież to niekoniecznie musi rozwiązać problem.(To ostateczna broń)
Gdybym miał na AHCI to bym miał problem “Brak systemu operacyjnego”.(Kiedyś zainstalowałem na AHCI i ten problem miałem).
Ale wiem co prawdopodobnie rozwiąże problem.
Całkowite odłączenie 3 dysków HDD i podłączenie samego SSD i wykonanie “Naprawa systemu”.
Ponieważ z płyty NAPRAWA SYSTEMU wyszukuje listę systemów w NIESKOŃCZONOŚĆ(być może spowodowane dużą ilością danych na 3 dyskach HDD).
Także spróbuje później a nie robiłem tego wcześniej ponieważ mam tak ciasno w komputerze (przewody) a najbardziej zahacza(zachacza?) mi ogromna karta graficzna, jest ciasno że później ciężko przewody z powrotem podpiąć…
Stary wpis po xp powinien się automatycznie usunąć po instalacji 7 ew. powinieneś mieć do wyboru system.
Może inaczej to wytłumacze .
Zakładając ,że masz dwa dyski (jak ja )
hdd 0 - dysk sata
hdd 1 - dysk ssd
Przy instalacji system instaluje bootmgr zawsze na dysku hdd 0 niezależnie na którym będzie fizycznie zainstalowany system.
Tak samo się dzieje przy naprawie systemu .
To jest identyczny przypadek jaki ja miałem przechodząc z dysku ata na sata .
Bios domyślnie ustawiał właśnie ten starszy dysk jako 1-st hard drive a system właśnie tam zapisywał swój bootmgr i jeżeli próbowałem wystartować z dysku sata to właśnie taki komunikat się wyświetlał jak u Ciebie .
Zanim doszedłem do tego rozwiązania namęczyłem się od groma a jedynym wyjściem jaki wcześniej znalazłem to była naprawa bootmgr lub reinstal systemu ,przy podłączonym tylko tym dysku na którym był system.
Ewentualnie, odłącz inne dyski i zobacz jak system się zachowa, inne dyski możesz wyłączyć w BIOS (chyba) bez grzebania się w kablach. Spróbuj naprawić MBR.
BTW> Jak było z tym XP, próbowałeś zainstalować go z pena czy na pena?
Z automatu startuje z DVD? Spróbuj przestawić w BIOS na HDD jako First boot device. Masz namieszane w BCD, usunięcie tej małej partycji pogłębia problem, normalnie na niej znajdują się pliki startowe systemu, teraz są w system32, jednak myślę że system nadal ich szuka na System reserved i sprawa się zapętla.