A wiec zwiazku z chronicznym brakiem miejsca wywalam Linuksa.
Po usunieciu partycji ext3 i swap przy starcie kompa wyswietla mi sie grub z lini komend i na tym sie konczy. Zeby komp chodzi stawiam spowrotem linuksa i wybieram Windowsa jako glowny system i sie otwiera.
Odpalilbym plytke z Windowsem i bym pokombiowal, ale siostra sie wyprowadzila i wszystkie plytki pokradla :(, prawdopodobnie przyjedzie w przyszly weekend ale niechce czekac tym bardziej ze i tak pewnie mi nie przywiezie. (wojna domowa)(to juz koniec problemow rodzinnych XD)
A wiec posiadam 2 bootowalne dyskietki z PartitionMagic’a i msle ze mozna byloby je uzyc, chociaz niewiem jak.
Mile widziane rozwiazanie z pod Windowsa (format dyskow linuksowych w PartitionMagic’a mam juz opanowany XD)
To w linuxie obczajasz a z dyskietki nie wiesz jak??
Spod windowsa mozna użyć programu diskpart z wiersza poleceń. Wpisz w google i znajdziesz opis na stronach Microsoftu. Chodzi o to żeby dodać do partycji, która fizycznie na dysku jest przed pustym obszarem (nieprzydzielonym) ten właśnie obszar. Zaraz sobie przypomnę jak, jak trzeba.
Dodam ze na dysku C jest Windows, a na wiekszym ext3 jest linux.
Kiedys mialem dysk C i D (d byl NTFS) i chcialbym powroci do tego kladu.
Tylko jak sobie sformatuje partycje rozszerzona to mi wtedy Windows sie niodpala. Wysluchalem tutoriala z PartitionMagica, i pani twierdzi ze przy kazdym starcie odpala sie dysykietke bootowalna i wybiera sie system. mi sie to nipodoba i chce tak jak kiedys