Witam
Mam pytanie co może być przyczyną:
na niektórych stronach i w ogóle np w wordzie przechodzą mi poziome paski ( jak sie przyjżę )
monitor LCD SAMSUNG 205 BW 20 calowy panoramiczny
Witam
Mam pytanie co może być przyczyną:
na niektórych stronach i w ogóle np w wordzie przechodzą mi poziome paski ( jak sie przyjżę )
monitor LCD SAMSUNG 205 BW 20 calowy panoramiczny
Ustaw na 75Hz.Ja tak mam i żadnych pasków nie mam
Elo chodzi ci może o cieniutkie brązowe paseczki, jeżeli tak to jakaś część w monitorze do wymiany, miałem tak samo w samsung 793df, nie wymieniałem bo straciłem gwarancje, poszukaj dobrze w wyszukiwarce, pamiętam ze wiele ludzi miało z tym problem, ale nie na tym forum , pozdro.
paski są raczej przeźroczyste tzn bezbarwne (po prostu widać załamania)
Czy może być przyczyną coś z kartą graficzną? lub to że do 1 gniazdka z prądem mam podłączone 8 urządzeń i może pobór mocy jest nie taki jak potrzeba ??
Złączono Posta : 16.10.2007 (Wto) 15:51
hm ale jak ustawie na 75 to czcionka mi sie rozłazi i w ogóle tak gorzej widać
monitor ma rozdzielczość 1680x1050
ale ja używam 1280x768 ( z powodu że mam słaby wzrok i potrzebuje większych czcionek troch niż na tamtej rozdzielczości)
daj scrina zobaczymy czy to nie karta
jeśli będzie obraz ok to monitor na gwarancje
a i kable posprawdzaj
hm nawet chyba jak karta to ja będe tylko widział a wy nie tak mi się wydaje.
a i jeszcze chciałem dodać że te paski przemieszczają sie z góry na dół
mi się wydawało zawsze odwrotnie
zarzuć zawsze to jakiś punkt zaczepienia
Najbardziej zauważyłem że widać te paski po lewej stronie (tam gdzie jest ten szary kolor - na tym kolorze najbardziej widać te paski)
są to paski poziome idące dość szybko
te paski są dość delikatne ale jak się przyjże to mnie denerwują - dla tych co nie mogą sobie wyobrazić:
te paski wyglądają podobnie jak by sie wzieło aparat z telefonu komórkowego i patrzyło na telewizor kineskopowy - w tedy przechodzą paski; tylko że u mnie na monitorze jest to delikatne)
Nie masz czasem jakiegoś urządzenia w pobliżu typu telefon bezprzewodowy…(mikrofalówka :mrgreen: )…
mam stację od telefonu bezprzewodowego no i modem a czemu ??
i wszystkie urządzenia mam podłączone do 1 gniazdka (8 urządzeń)
Wyłącz ja na chwile albo przenieś dalej, zobaczysz czy to czasem nie wpływ tego urządzenia.
dalej to samo
Złączono Posta : 16.10.2007 (Wto) 20:12
a od modemu to może być że stoi przy monitorze?
a może przyczyna tkwi gdzieś indziej ??
Stawiałem na stację telefonu. Idź drogą eliminacji…wyłącz modem, zawsze będzie pewność że to nie to.
Może warto podłączyć tylko komputer z monitorem i zobaczyć czy będzie ok.
chyba jutro właśnie to zorbie bo szkoda monitora jakby po gwarancji miało sie dalej coś dziać z nim.
A co myślicie o karcie graficznej - może być przyczyną ?? (Niestety mam zintegrowaną)
Stawiam, że pogorszenie jakości obrazu wynika ze stosowania innej niż natywna (zalecana przez producenta) rozdzielczości ekranu, przez co jest ona skalowana z błędami przez elektronikę monitora - taka jest specyfika technologii LCD. Aby wyeliminować te “paski” przełącz ekran do rozdzielczości 1680x1050.
jeśli masz możliwość to sprawdź komputer i monitor na innych PC