Patch zmniejszający wymagania Gothic3?

Witam,słyszałem kiedyś że istnieje takie coś jak patch do gothica 3 który zmniejsza jego wymagania systemowe??Pozdrawiam i proszę o odpowiedź i ewentualnie link do tego czegoś :slight_smile:

Nie ma czegoś takiego.

jest coś takiego ale nie patch tylko odrazu gra widziałem kiedyś gta san andreas to wymagania miał proc 500mh 128ram karta 32mb ale gothica3 nie widziałem

a mi nie chodzi o GTA SA

jestem fanem tej serii,spędziłem sporo czasu w sieci szukając konfiguracji która by trochę poprawiła G3,jedne były lepsze,inne gorsze,ale żadna nie była zadowalająca.To sama gra jest tak skopana,ze nawet najlepszy sprzęt ma problemy,a czasami na słabszym sprzęcie gra śmiga.Wypuścili gniota,aby wydoić z nas kasę :frowning:

Jest program Tweak Ghotic 3. Spróbuj nim:

http://e-gothic.net/download/gothic3/tweak.rar

Możesz poeksperymentowac z ustawieniami grafiki,wybierając ustawienia własne,powyłączac wolumetryczne cienie itp.,to wszystko wymaga ramu i gra zaczyna chrupac dyskiem

jest szansa że jak wyłączę cienie i inne bajery to da się grać jakoś w miarę na 512 ddr i geforce 6600 128mb ??

Zależy jeszcze jaki masz procesor.

Ja na swoim Sempronie 2800+, 1 GB RAMu, i takiej samej grafice jak Twoja dopiero po modyfikacjach mogłem jako tako pograć w tą grę.

Na 512 MB RAMu może być trochę ciężko.

Ja próbowałem i nie szło grać…

2,66 Celeron.

No to trzeba dokupić z 1GB ramu.Ok dzięki za pomoc.Pozdrawiam

na celeronie zapomnij… u mnie po tweakach gra szła słabo (na low i 640x480 27fps i zacinka co 10sek a na high 1680x1050 21-25fps i tak samo się zacinało)

u mnie nie dało się grać :roll: a co dopiero na celeronie :x

masz w necie mnóstwo tutków jak zmodyfikować configa gry.

hehe ja sempron 1000+ 512ram 128grafa i poszlo ale co jakis czas sie przecina i dlugo sie laduje a te archiwum jest uszkodzone prosze o nowe…

te przecinanie troche wnerwa

może warto zainstalować community patch 1.73?

To w jakiej epoce wy się zatrzymaliście ze Gothic 3 wam się tnie ?

Spójrz na datę dodania tematu :wink:

A co byście mi poradzili zrobić aby mi gothic 3 poszedł.

Mój sprzęt:

intel celeron 2.80 ghz

768 ram

nVidia geforce fx 5200

Na pewno wymiana karty graficznej i dodanie trochę ramu. 1,5 gb by wystarczyło żeby grać na nisko-średnich.