Założyłem konto na PayPal żeby wygodnie płacić gdyż nie posiadam karty kredytowej , debetowej . Doładowałem konto PayPal ze swojego rachunku bankowego Jednak przy każdej próbie zapłaty PayPal pyta mnie o dane karty (bez tego nie mogę dokończyć zapłaty). Czy można się jakoś pozbyć tego wymogu ?
Czy potwierdzenie rachunku bankowego zniesie wymóg wprowadzanie danych karty przy zakupach ? (trwa to 2-3 dni i w tym czasie przelewają jakieś małe kwoty które trzeba potem potwierdzić)
Masz do wyboru albo opcję dodania karty (może być również zwykła płatnicza), ewentualnie powiązanie z kontem bankowym.
Tyle, że w wypadku banku musisz być głównym właścicielem konta i posiadać numer IBAN swojego konta w banku.
Opcja jest dosyć głęboko zaszyta, ponieważ można tam m. in. przestawić typ przewalutowania z automatycznego (PayPal) na operatora karty, a tego PayPal nie za bardzo chce, bo tracą na tym profity.
Głównie opcja służy do zaznaczenia skąd mają być środki pobierane na poczet zakupów przez internet.
Normalnie, aby się tam dostać to trzeba kliknąć w “ikonę zębatki” > “Ustawienia płatności” > “Zarządzaj wstępnie zatwierdzonymi płatnościami” > “Ustaw dostępne źródła finansowania płatności”
Domyślnie PayPal korzysta w pierwszej kolejności z Salda PayPal.
Też mam paypala, ale wszędzie gdzie jest to tylko możliwe staram się płacić przy pomocy karty debetowej. Najczęściej jest to Visa. Taką kartę w swoim standardzie mają mBank czy Nest Bank… A więc można mieć to w zasadzie za bardzo niewielkie pieniądze. Na http://konto-w-banku.pl/nest-bank-opinie