Drodzy,
proszę o propozycje. Komputer dla 14 latka do gier. Limit 7000 zł plus ewentualnie monitor w granicach rozsądku. Dobrze by było aby można było wszystko kupić w jednym sklepie który oferuje opcję uruchomienia/złożenia.
Nie mam preferencji czy AMD czy Intel. Jeśli trzeba nagiąć budżet a da to wymierne korzyści jestem otwarty.
Wczoraj byłem w Zakopanem i mi się system wyłączył po złożeniu zestawu
Przyjemna obudowa, dobrze wygląda, bardzo dobre temperatury i składanie w niej kompa to przyjemność.
Mocna płyta główna pod najbardziej opłacalną wg mnie obecnie platformę, Intel 11gen.
Dlaczego nie 12600k ? A no bo się nie opłaca licząc koszt razem z płytą główną to okolice 700zł więcej za średnio w porywach do 10FPS w mocniejszych grach (w słabszych bez różnicy czy 300 czy 330) czyli bez problemu mieścimy mocniejszy model karty.
Pamięci 3600MHz z RGB i wsparciem dla prędkości 3600 dla podanej płyty głównej, czego chcieć więcej? Topowego producenta.
Super dysk w dobrej cenie (jeszcze, bo niedawno wszedł na rynek)
Porządny zasilacz z odpowiednią mocą.
Solidne chłodziwo na procesor.
Dobry model RTX 3070, trzyma w porządku temperatury, nie hałasuje i wydajność wyraźnie lepsza niż 3060Ti w cenie lepszych modeli tych drugich.