Mam takie objawy:
Pc wlacza wentylatory, grafika zasilana z pcie6 pin nie kreci wentylatorem ( lekko drga przy włączeniu z przycisku)ale po podmianie na grafike bez dodatkowego zasilania wentylator na niej rusza ale nie podaje obrazu(na tej podmienionej grafice)
Nie ma pikniecia biosu i reset bios nic nie zmienia
Po wlaczeniu pc nie reaguje na przycisk reset, mozna jedynie wyl. Z przyxisku na zasilaczu.
Wypiecie ramu nie daje sygnalu z biosu. Podmiana na inny ram sprawny nic nie zmienia.
Podmienilem zasilacz i to samo na innym sprawnym zasilaczu.
Zasilacz przetestowany testerem do atx, jest niby ok
Kondensatory na pl. Gl. Nie sa spuchniete.
Czy to pl. Glowna bedzie czy procesor?
Procek fx8350
Zasilacz Corsair 450
Ram 8gb patriot 1600
Zestaw ma 6lat z tego co pamietam…
Dzialalo normalnie, kilka mies. Temu byl problem z resetowaniem sie kompa. Samoczynnie sie naprawilo. Wczoraj byla burza i pc byl podpiety pod listwe antyprzepieciowa. Dzis chcialem wlaczyc i rusza ale nie ma dzwieku z biosu i brak reakcji grafiki
Zastanawiam sie czy nie prosciej i pewniej bd zawiesc pc do serwisu gdzie sprawdza wszystko i ewentualnego kupna tej uszkodzonej czesci niz samemu kupic pl. Glowna
Najlepiej zacznij od kolegów, może ktoś ma takiego antyka.
Jeżeli padła płyta/procek, to ja bym nie myślał o podmiance, a o sprzedaży, wydasz moze 200-300 zł więcej, ale będzie wszystko nówka na gwarancji.
Szczerze to bylem zadowolony z wydajnosci. Podkrecony byl procek do 4Ghz.
Obecnie jestem bez kasy wiec wolalbym wydac na pl. Gl niz nowke kupowac
Samoczynnie bios mialby sie zresetowac?? To zdeczke dziwne
Hm… Ale mnie nurtuje dlaczego na portach usb samoczynnie sie pojawilo napiecie… Nie wyglada to jakby zwarcie bylo na plyci gl.?
Po wlaczeniu power i ponownym nacisnieciu i przytrzymaniu pc sie wylacza.
To tak zeby nie tworzyc nowego tematu, zapytam jaka z obecnie dostepnych nowych plyt glownych polecicie pod am3+? Z tego co widze pod am3 jest sporo plyt ale pod am3+ malo dostepnych…I czy do biurowych rzeczy i neta potrzebne chlodzenie sekcji zasilania?
Nie bd sie jeszcze przesiadal na ryzena bo chwilowo nie mam kasy na taki wydatek…
Nie istnieje.
W najlepszym wypadku dostaniesz kilkuletnie leżaki magazynowe.
Zalezy od płyty i procka, jak płyta teoretycznie obsługuje 125 a Ty dasz 65, to OK.
Natomiast im większy pobór i limit w płycie, tym bardziej będzie się grzało.
Ja bym jednak pomyslał, bo za płyte leżaka pewnie dasz ze 300 zł. Gdyby sprzedac procek i RAM, to budżetowa przesiadka by w 300 zł wiecej zamknęła.