Pc nie wykrywa napędów


(Sheepadin) #1

Witam.

Mam wielki problem. Mój pc-et nie odczytuje stacji dysków. Ani nagrywarki ani dvd-romu, czy też dysku wirtualnego stworzonego przez deamona . Natomiast w menedżerze zadań wykrywa je tylko są pod żółtym wykrzyknikiem. Jeśli odinstaluje je i ponownie włącznie komputer wykrywa je samoczynnie ale nadal ich nie ma w "moim komputerze". Wyskakuje błąd ze nie udało się zainstalować danego sprzętu. Proszę Was pomóżcie.


(Technik Elektro) #2

kiedy napędy przestały działać ??


(Sheepadin) #3

Szczerze mówiąc to dawno, ale teraz dopiero są one mi naprawdę potrzebne. Myślę ze tak z 1,5-2 miesiące temu.


(Danielm86) #4

a sprawdz czy masz w menadzeże urządzeń zainstalowane kontrolery sci/raid?


(Technik Elektro) #5

usuń wszystkie kontrolery IDE, jeśli to nie pomoże pozostaje format.


(Sheepadin) #6

Kontrolery ScSi i Raid są. A wszystkie kontr. IDE odinstalowałem...


(Danielm86) #7

to teraz restart.


(Technik Elektro) #8

uruchomiłeś ponownie kompa ?? system wykrywa urządzenia ?? co to za płyta główna ?? na jakim chipsecie ??


(Sheepadin) #9

kt600 - 83237 - płyta głowna. A jeśli chodzi o urządzenia to wszystkie szuka wszystkie elegancko się ładują a cd rom i innne pisze ze nie mozna zainstaować ... ;/ . I nie mam pojęcia co to chipset.


(Technik Elektro) #10

odinstaluj via 4in1 i zainstaluj ponownie:


(Asterisk) #11

Zapoznaj się proszę z tą stroną i zmień tytuł na konkretny, używając

funkcji icon_edit.gif


(Sheepadin) #12

Zrobiłem jak pisałeś. Wciąż ten sam błąd ;/... f0rmat