Witam
przychodzę z większym problemem bo sam już nie wiem co to może być
Objawy:
podczas grania zazwyczaj w CS, APEX czasami podczas ogladania YT wyskakiwał mi blue screeen i PC się resetował jest to dosyć dziwne jak na to że nie zauważyłem na programach obciązeniowych zeby jakis z podzespołów sobie nie radzil lub zeby było przegrzanie któregoś z elementów. Postanowiłem zrobić format i postawić od nowa WIN niestety to samo, drugą rzeczą którą zrobiłem to przeinstalowanie OS i wszystkiego na inny dysk nvme
Pierwszy to Samsung evo 970 1tb SSD nvme
a drugi to Kioxia exceria 1tb SSD nvme
Niestety to samo, więc pomyślałem że to RAMY.
Zrobiłem jakis test z windowsa i faktycznie po zakonczonym tescie wyskoczył jakiś błąd dotyczący ramu ale nie zabardzo chce mi się w to wierzyć bo rzadko zeby ramy się wgl psuły zwłaszcza te markowe.
2x corsair cmw32gx4m2c3200c16
Zrobiłem jeszcze jeden test, wyciągając jedną kość a drugą przepinając na inny slot nie dual channel i cos niby lepiej ale dalej robily sie blue screany tylko nie po tak szybkim czasie jak wczesniej czyli 20min tylko tak 1h ciągłego obciązenia przy grach.
po paru dniach przeczyściłem sloty i włozylem je na dualchannel i tak zwlekam z naprawą tego przez brak czas ale wkoncu trzeba coś z tym zrobić.
Teraz po ponownym przeinstalowaniu os na samsunga sprawa wygląda tak ze jak mi zwiesza pc to wyskakuje nie blue screen tylko czarny ekran z napisem 0% aktualizacji prosze czekac i sie resetuje. Czasami jest tak że wywali mi gre do pulpitu i pc dziala dalej a czasami reset ostatnio wyskakuje cos takiego ze po resecie wchodzac na chrome przegladarke nie da się nic otworzyć, pisze kurza twarz i trzeba robic restart jeszcze raz