Pc się nie włącza

Wczoraj pc normalnie chodził, dzisiaj włączam , a w zasilaczu coś burczy, z tyłu obudowy miga pomarańczowa dioda i z przodu tak samo . Po wielu próbach ruszyło i zasilacz nie burczał, ale nie było sygnału do monitora . Po resecie spowrotem burczenie i migająca dioda .

Ps. Jak sprawdzić model zasilacza ?

Jak już po gwarancji to po zdjęciu bocznej obudowy powinieneś widzieć zasilacz i sprawdzić jaki to model, lub poszukać na paragonie.

paragon…

Komputer kupywany z 6 lat temu, a może nawet więcej . :smiley:

A co do problemu, masz jakieś zdanie o tym ?

Łatwiej było by gdybyś podał co siedzi w tej obudowie…

Pewnie zasilacz nawalił, zresztą nic więcej nie można wywnioskować z tego co napisałeś, ciekawe czy czegoś więcej nie spaliłeś próbując włączyć go kilka razy na siłę, diody migając coś sygnalizują więc powinieneś zacząć od sprawdzenia w instrukcji co to oznacza dla danego modelu.

Mój największy problem to brak wszystkich instrukcji i paragonów, które poszły w dym przy przeprowadzce .

Tak naprawdę wiem tyle , że karta główna ASUS zintegrowana, karta graficzna GeForce 7600 GT i nie mogę znaleźć modelu zasilacza. Pc brata. Myślisz, że koniecznością będzie kupno zasilacza ?

Dodane 30.01.2013 (Śr) 22:17

@Refresh

Dodane 31.01.2013 (Cz) 0:27

Zauważyłem, że na płycie głownej na tym wiatraczku co piszę Intel jest oderwany 1 kabelek . Może to być przyczyną ?

Dodane 31.01.2013 (Cz) 18:00

Nikt nie potrafi rozwiązać mojego problemu ?

Skoro jest oderwany kabelek to się nie chłodziło, jak się nie chłodziło to mogło się spalić, jeżeli jest to największy wiatrak na płycie główne to pewnie masz spalony procesor, a miganie może oznaczać że chłodzenie nie jest podłączone albo że nie wykrywa procesora.

Ale ten wentylator normalnie chodzi

Dodane 01.02.2013 (Pt) 12:56

Czy miganie tej diody może być spowodowane dostarczeniem zbyt małej ilości energii ?