Nie posiadam monitora i chciałbym zrobić tak że podłącze komputer z telewizorem. Telewizor tj. byłby monitorem.
Posiadam karte graficzną Geforce FX 5200 z TV-OUT. Ale z tego co pamiętam jak jeszcze miałem monitor to żeby przełączyć obraz z monitora na tv musiałem to zmienić w ustawieniach. Czyli żeby to działało musiał bym mieć i tak monitor. A ja potrzebuje mieć tak że jak włączę komputer to od razu mi się wyświetli obraz na telewizorze.
Wydaję mi się że jeśli tak się da to pewnie będzie marna jakość obrazu, no ale to tylko moje przypuszczenia.
Tak więc jaki kabel potrzebuje i jak to zrobić o ile się da. A może są jakieś inne sposoby. No i oczywiście żeby to nie było za drogie.
Telewizor do tego zupełnie się nie nadaję (no chyba że masz jakiś najnowszy LCD
Wiem co mówię bo sam miałem tak podłączonego kompa.
Rozdzielczość 640x480 zupełnie nie nadaję się do korzystania z PC natomiast przy większych rozdzielczościach po prostu nic nie widać (oczy strasznie się męczą)
A jest może jakaś możliwość by podłączyć kompa do laptopa ? Tak aby laptop robił jako monitor ? Bo póki co to nie mam funduszy aby zakupić monitor i szukam jakiegoś sposobu aby ominąć póki co kupno. Jest mi to bardzo potrzebne.