Witam,
Padła mi karta graficzna Asus Radeon HD 5770 DirectCU 1GB.
Czy szukać takiej samej/podobnej? Czy polecacie jeszcze inne na które warto było by zwrócić uwagę?
Pozostałe podzespoły to:
-Proc: ic2d E8400
-Płyta: Gigabyte GA-EP43-DS3
-RAM: 2x2GB
-Zasilacz: Tagan 500W
Chcę przeczekać z wymianą na nowy PC do pojawienia się nowych prockow i grafiki od AMD.
Pytanie co i do czego byś chciał, i na jak długiczas. .
Zakup tej samej karty sensu nie ma, mocniejszą ograniczy procek, natomiast w granicach 200, no 250 zł można dziadka odświeżyć karta z 200 zł z 50 na procek i ram. Jeżeli chodzi o długie czekanie, z 6miesiecy plus, to sens jest chyba.
Do czego: stare gry, filmy, programy.
Czas: od 6 do 12 miesięcy.
Chce wymienić tylko samą grafikę, proc i ram zostaje.
Pytanie jakich modeli kart używanych szukać żeby się opłacało i w jakim przedziale cenowym (mógłbym wydać około 100 zl, więcej myślę że się nie opłaca).
No to na takie dictum odpowiedź jest jedna: szukaj po okazjach. Karty grafiki do 100 zł to złom, w najlepszym wypadku taki jak Twój padły. Nic lepszego i nowszego nie znajdziesz raczej… tylko czy ma sens zakup karty, które już odchodzą do św. Piotra?
Próbowałeś Twoja kartę wygrzać w piekarniku / ew. suszarką? Może reanimujesz ją na kilka miechów jeszcze…
Nie próbowałem wygrzewać grafiki.Szczerze to pierwszy raz słyszę o tym. Spróbuję może się uda
Tu przykładowe wideo, poradników sporo, pamiętaj po zabawie, przed pieczeniem ciasta przetrzeć piekarnik, prawie na 100% trochę tlenków czegoś tam będzie
GTX 480 na olxie od 100zł można wyrwać. Tylko pamiętaj, że nie wiadomo ile pochodzi taki sprzęt. Mój GTX 460 padł po około pół roku(kupiony na olxie, tak zwana okazja). Dużo nie zapłacisz, a wydajnościowo jest jak GT 1030.