PCI Device - problem z dźwiękiem w PC


(Kuba619) #1

witajcie

oto początki mojego problemu:

postanowiłem zaktualizować sobie stery do karty graficznej SoundMax Integrated Digital Hd Audio (zintegrowana do płyty głównej Asus M2N-MX)

wiec pobrałem plik i instaluję - błąd, nie chciały się zainstalować.

więc postanowiłem odinstalować wszystko od dźwięku i zainstalować dopiero te stery.

po restarcie pokazał się komunikat "znaleziono nowy sprzęt PCI Device" a na pasku zadań pokazała się przekreślona ikona SoundMaxa

próbowałem wiele razy reinstal z różnymi wersjami soundmaxa i nic

i tak o to zostałem bez dźwięku :frowning:

może wie ktoś co powinienem zrobić?

jutro muszę mieć dźwięk na kompie!


(system) #2

Nie podałeś systemu. Zakładam, że to Windows XP. Przywróć wtedy jednak te sterowniki: http://support.asus.com.tw/download/dow ... pe=4&os=17

Jeśli Vista 32-bit, to te: http://support.asus.com.tw/download/dow ... pe=4&os=24


(Kuba619) #3

a więc tak dźwięk odzyskałem dzięki opcji "przywróć sterownik", potem zainstalowałem SoundMaxa i jest OK.

Poraj, w tym linku co podałeś jest starsza wersja tych sterów co mam, tak było napisane w instalatorze tych sterów co podałeś, ale dzięki.

jednak po uruchamianiu kompa dalej pokazuje ze wykryto nowe urządzenie PCI Device oraz UAA Bus Driver for High Definition Audio.

ktoś wie co z tym zrobić?

-- Dodane 09.04.2012 (Pn) 12:43 --

odświeżam temat, bo mam z tym inny problem teraz związany

komunikaty o nowych urządzeniach wciąż mi wyskakują, lecz przez nie teraz nie działa mi mikrofon, reinstall nic nie dał, inne sterowniki też

coś jakby system wykrywał 2 karty dźwiękowe

nie wiem co z tym zrobić

proszę o pomoc