Witam
Dzisiaj przy pracy rozbiłem przypadkowo wyświetlacz w telefonie Alcatel One Touch Idol Mini. Nie wiem jaki to dokładnie model… 6012(x/a/w/d) nie wiem czy to ma znaczenie i jak to sprawdzić…
Pytanie czy wymienią mi to na gwarancji? Bo powiem szczerze, że wątpię. Pewnie powiedzą, że z mojej winy i mnie spławią. Ale chcę się upewnić bo nie chcę niepotrzebnie jechać się pytać.
Druga sprawa czy opłaca się wymieniać ten wyświetlacz? Z tego co widziałem na allegro to kosztuje on około 200zł (nie wiem czy dokładnie do tego modelu) czyli tyle co sam telefon…
Jeśli nie warto wymienić to jaki możecie mi polecić telefon do 400-500zł? Może być używany, chyba że lepiej nowy?
Wymagań raczej specjalnych nie ma. Tak żeby miał to co każdy w miarę przyzwoity telefon tj. aparat około 5mpx, wifi, bluetooth, mp3, czytanie pdf i najlepiej z androidem bo już się przyzwyczaiłem
Właściwie to zależy mi zwłaszcza na jednej rzeczy. Żeby płynnie działał. Bo ten, który rozbiłem to takie dziadostwo, że czasami wieszał się na minutę, a książka kontaktów potrafiła się z 10s otwierać…
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Pozdrawiam