Pekniety wyswietlacz w 6210 navigat wymiana?

Witam

Niestety parę godzin temu pękł mi wyświetlacz w 6210 n , po prostu spadł z fotela na dywan i du…a :slight_smile: dowiedziałem sie ze Nokia robi najdelikatniejsze wyświetlacze na rynku:) i mam pytanie jak wymienić monitorek w komie , bylem w serwisie i powiedzieli ze to około 220 zł ja mogę mice wyświetlacz za 88 zł tylko będę musiał sam go wymontować .Cały telefon jest sprawny nawet nie ma żadnej ryski i szkoda było by coś skrzanic .Proszę o poradę i jakieś sugestie co i jak? dzięki i pozdrawiam

zależy jaki model :wink: bo np. w n-gage nawet jakbyś chciał to nie rozwalisz LCD :wink:

to banalne, odpinasz starego LCD (taśmę) i wsadzasz nowego i zakręcasz :wink:

nic trudnego, fon musi być wyłączony jakby co :smiley: no i niczego nie pogub, rób to na biurku a nie na podłodze :stuck_out_tongue:

ja N95 rozkręcałem i nie miałem problemu z ponownym złożeniem ale tam nie ma zaczepów na LCD i trzeba dopasować bo w n-gage są bolce i nie lata ten LCD na boki :wink:

tak może i proste :slight_smile: tylko to jest slider ekran jest ruchomy czy jak odkręcę tych 6 ważnych śrubek :slight_smile: będę musiał coś jeszcze odkręcać aby zdjąć obudowę z slidera?

odkręcasz tylko górę :wink: ja na matematyce kumplowi rozebrałem 5200 na części i poskładałem i chodził a ja nie miałem większego problemu… tylko te małe śrubki są denerwujące ale da się to zrobić :stuck_out_tongue: