Pendrive 512 gb - niemożliwość uruchomienia go

Witam, zakupiłem pendrive 512 gb - żecz jasna na allegro, chwile go użyłem i widział go jako 499 gb, następnie sformatowałem go też go widział, następnie wieczorem puściłem pełne formatowanie następnego dnia, formatowanie nie skonczylo się, i wyłączyło się automatycznie, przestał reagować ten pendrive, nie moge go wogóle uruchomić ale system go widzi, jako 8 mb, i nie moge wogóle go sformatować ani go uruchomić. Prosze o pomoc. Pendrive chipsBnk

http://www.chip.pl/news/sprzet/pamieci- … ysk-twardy

http://nt.interia.pl/news/niezwykla-pod … ga,1622094

Pewnie ten twój pendrive to coś w ten deseń jak ten dysk samsunga ; )

Niech Ci gościu zwraca kasę za niego i już. Jak nie to zgłoś to Allegro i może oni coś z tym zrobią.

to była licytacja i on ma zastrzeżone ze nie przyjmuje zwrotów i negatywów. Miał też wpisany że towar jest nowy i niesprawdzony i wystawiony jako uszkodzony i też jakieś pliki na tym pendrive były

czyste oszustwo i sprzedający celowo wprowadza w błąd kupujących wiec pierdoły ze nie przyjmuje zwrotów może sobie wsadzić miedzy bajki powiedzmy

zgłaszaj go do allegro i sie z nim nie baw

Skoro w uszkodzony to sam dałeś się złapać na swoją zachłanność.

Gość wiedział dobrze co sprzedaje. Dlaczego “uszkodzony” skoro “niesprawdzony”? Już takie zestawienie daje dużo do myślenia.

Podaj link do aukcji na której tak pięknie wtopiłeś.

PS. Wpisz w Google “Fake pendrive” i poczytaj o tym w jaki sposób zostałeś zrobiony w konia :wink:

Sprzedaje ci np telefon którego stan znasz z opisu aukcji, otrzymujesz go ale potem się rozmyślasz, a ja mam napisane w aukcji że nie przyjmuje zwrotów i co? Nie odesłał byś? W tyłek niech sobie wsadzi ten zapis, pytanie, konto firma czy prywatne? Jak prywatne i duża ilość sztuk, to go postrasz urzędem skarbowym że sprzedaje bez działalności gospodarczej, powinien oddać kasę i tyle, a negatywa wal soczystego aż mu bokiem wyjdzie, i nie obawiaj się zwrotnego nega, dobra odpowiedź na negatywa jest lepsza niż pozytyw.

sprzedaje po 1 sztuce, osoba prywatna

To chyba ten pendrive http://allegro.pl/pendriv-nowy-zobacz-5 … 54057.html

było kilka aukcji z tym samym pendrive

Jak można się dać wpuścić w taką malinę? :confused: Widziałeś kiedyś peny jakichś normalnych renomowanych firm o takiej pojemności w takiej cenie, elo2424? Jeśli nie jesteś zorientowany w temacie, to podam przykłady:

256GB USB 3.0 DataTraveler HyperX

128GB USB 3.0 Patriot Magnum

Ale chętnych na zakup nie brakuje. Ciekawe czy wystawiający tą aukcję miał kiedykolwiek słownik w ręku :smiley:

Jak na razie chyba maksymalną pojemnością pendrive jest 256GB ale cena z kosmosu, także ten twój pendrive to oczywisty wałek swego czasu na allegro pełno było penów “128GB” jak widać to już nie wystarcza, ich wspólną cechą była niska cena, wyjątkowo tandetne wykonanie no i oczywiście to że nie miały deklarowanych kilkuset GB a ledwie kilkadziesiąt MB w skrajnych przypadkach nawet kilka MB ! Czyli teraz krótko, wyrzuć tego pena i kup coś normalnego MARKOWEGO ( w sensie sprawdzonej firmy a nie kupionego od Marka :wink: )

Jeśli Cię to interesuje to tu jest profesjonalny raport z ekspertyzy podobnego badziewia, jasno z niego wynika że te pendrivy są zrobione z odpadów i nie nadają się do niczego poza dojeniem kasy z nieświadomych lub mniej obeznanych klientów.

Swoją drogą nazwa “chipsBnk” wskazywała by na czytnik kart pamięci i wcale bym się nie zdziwił gdyby w środku coś takiego siedziało, były już takie przypadki :smiley: do tego obawiam się że te 8MB może być rzeczywistą pojemnością tego “pendriva”.

Schizofrenia - albo gigabity albo gigabajty - można spokojnie zgłosić takie coś do allegro.pl.

I tak: 512 Gb = 64 GB. Może ktoś utworzył 8 MB partycję na nim.

Są już pendrive o pojemności 512 GB http://pl.wikipedia.org/wiki/Pendrive W anglojęzycznej wersji, można poczytać o fake pendrive.

Ja szczerze sam bym był podejrzliwy, bo jak patrzę to 256 Gb kosztuje jedyne 2000 zł, to chyba działa na zasadzie mała szkodliwość czynu społecznego. Dla mnie to jawne oszustwo lub luka w regulaminie. Ja bym dokładniej sprawdził co i jak i dodatkowo popytał użytkowników ilu dało się nabrać. Bo to jednak jak dla mnie śmierdzi i nie dał bym wiary w te 512 Gb.

i tak widzi mi jak formatuje tego pena jako 8 mb i tak wogole go nie moge sformatowac. A zlozyc na allegro wniosek dopiero moge po 7 dniach od daty zakupu

Może się mylę, ale skoro napisał, że sprzedaje 512GB to tyle powinno być, a to że, niby uszkodzony to inna sprawa, bo tak czy inaczej powinien pokazywać adekwatną pojemność TJ. 512GB. Zgłaszał bym do allegro, popierając jak wyżej kolega RAV pisał,

1. Wprowadzenie w błąd kupujących, podawaną jednostką a co za tym idzie ilością miejsca podzielną przez 8.

2 Towar nie zgadza się z opisem aukcji

i jeszcze tak na marginesie zaplacilem za polecony piorytetowy list a wysłał jako zwykły list za 1,95

Dodane 19.06.2012 (Wt) 0:03

koles sobie wymyśla że co ja sobie wyobrażam co by nie on. Że ja sobie widzimisie robie. W aukcji miał napisany polecony piorytetowy, a sobie wmawia że sam list polecony, 2+ 2 to nie 10