Witam. Mam problem z pendrivem jak w temacie. Powłożeniu do gniazda USB (sprawdziłem wszystkie) nie wykywa nosnika tzn. mruga dioda przez kilka sekund i dosłownie na ułamek sekundy pokazuje dysk wymienny lecz znika. W Zarzadzaniu dyskami nie jest widoczny natomiast w Menedżerze urządzeń jest widoczny. Czy jest możliwość zainstalowania nowych sterowników ? Dodam że nie sprawdzałem go na innych komputerach.
Witam.
Spróbuj sformatować Pendrive za pomocą
Sformatuj tym programem na fat32
Nie sfomatujesz 8GB na fat - mówiłem fat32! I wyłacz szybkie formatowanie. Na fat można tylko 2GB sformatować
Witaj. W tym programie który podał tosiekbu nie ma opcji wyboru formatowania FAT 32 Przynajmniej u mnie gdy uruchomię program…
Cały czas uruchamialem jako administrator nic to nie dało
A spróbuj sformatować go niskopoziomowo tym: https://www.dobreprogramy.pl/HDD-Low-Level-Format-Tool,Program,Windows,26933.html
Nie zaznaczaj opcji z quick wipe. Następnie po skończeniu działania przez ten program, Windows powinien wymusić sformatowanie do konkretnego systemu plików. I zaznacz wtedy fat32 i wyłącz szybkie formatowanie.
Program nie wykrywa pendriva
Wrzuć tutaj zrzuty ekranu bez i z podłączonym pendrive z zarządzania dyskami.
W zarządzaniu dyskami “nie widać” pendriva gdy jest podłączony
A czy jest jakąś partycja co ma nieznany system plików bądź brak litery dysku? Wrzucisz zrzut po podłączeniu pendrive z tego zarządzania dyskami?
Zawsze jeszcze możesz też sprawdzić na innym komputerze/laptopie dla wykluczenia, że pendrive jest uszkodzony. Bo jak jest i nowo kupiony, to daj go na gwarancję wtedy.
Nie widzę go tutaj. Widzę jakieś inne dyski, ale brak nośnika. Może być uszkodzony. Ale żeby sprawdzić to, to potrzebujesz sprawdzić go w innym sprzęcie.
Tutaj w menadżerze urządzeń ci go wykrywa. Więc dobrze by było sprawdzić, jak będzie możliwość. I daj znać czy działa.
Sprawdzę i na pewno dam znać
Witam. Sprawdzone na dwóch innych komputerach (Win 7 i 8) instaluje sterownik po czym pokazuje komunikat ze pendrive gotowy do użycia lecz dalej go “nie widać” w menadżerze urządzeń pokazuje jako nieznane urządzenie tak jakby sterownik nie został zainstalowany. Dzieje się tak na obu komputerach.
Witam. Ma ktoś z Was może jeszcze jakiś pomysł z tym pendrivem ? Czy pozostaje dać sobie spokój ? Jest możliwe żeby był uszkodzony mechanicznie skoro wykrywa go w menadżerze urządzeń ?