Pendrive Sandisk- problem instalacji (kod 28)

Witam

Mam problem, jestem tu nowy, jeśli jest już tu taki wątek to przepraszam.

Mam problem z pendrivem SanDisk Cruzer Slice 8GB. Gdy wkładam go do portu USB w moim komputerze, komputer nie wykrywa go. Sprawdzałem na razie na jedynym komputerze i wszystko działało jak należy.

Gdy wchodzę w Panel sterowania dalej do wykryj urządzenie dalej pokazuje mi się czy urządzenie jest już podłączone wybieram że tak i pokazuje mi cruzer slice. Następnie jest kończenie pracy kreatora dodawania sprzętu i pod spodem pokazuje mi

Sterowniki tego urządzenia nie są zainstalowane. (Kod 28)

Robię zakończ i pokazuje mi kreator aktualizacji sprzętu i tu zaczyna się problem ponieważ ja na komputerze nie mam żadnego sterownika potrzebnego do instalacji a nie mogę go także znaleźć w necie.

Mam Windows XP

PS jest to mój pierwszy pendrive SanDiska wcześniej korzystałem z Kingstonów

Czy to jest wina komputera czy braku sterownika bo raczej pendriva nie ponieważ działał na innym komputerze .

Z góry dziękuje za pomoc

http://support.microsoft.com/kb/125174/pl

Wykonaj instrukcje dla kodu 28. Jeśli nie pomogą to sprawdź pendrive’a pod róznymi portami usb, może ten do którego podpinasz akurat jest felerny.

P.S.

Zmień temat na dokładniejszy, bardziej precyzyjnie określający problem, np “Pendrive Sandisk - problemy z zainstalowaniem (kod28)”

Dahid , popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif

Robiłem to już wcześniej tylko w tym tkwi problem że jak chce zainstalować sterownik to nie ma skąd …

PS port nie jest felerny ponieważ inne pendrive śmigają jak należy

Próbowałem do kilku portów USB dla pewności .

Dodane 05.04.2010 (Pn) 19:58

Dlaczego nikt nie odpowiada ?

Zauważyłem też że żaden pendrive SanDisk u mnie na komputerze nie działa :frowning:

Nie wiem co robić … potrzebuje jakiegoś oprogramowania które chce zainstalować komputer tylko nie mam skąd …