Witajcie, potrzebuję zakupić 2 pendrivy, jeden najlepiej metalowy bez żadnych zatyczek, gumek itp. jedynie np na smycz. 32 lub 64gb. Drugi natomiast będzie służyć jako mały dysk do trzymania plików w laptopie, który ma małą pamięć, więc zależy mi tylko żeby był bardzo krótki.
Co polecacie z sensownymi prędkościami i niezawodnością? Chciałbym najlepiej kupić w Euro Rtv bo blisko mam po prostu heh.
Flair jest dość szybki.
Z całych metalowych jest Samsung, Kingston i coś jeszcze. Nie są to jednak demony prędkości.
Każdy pendrive o dużej pojemności i szybkości się grzeje. Jednak rzeczywiście używanie ciągłe Fita może być ryzykowne. Kompa jednak nie spali - najwyżej padnie z przegrzania, ale to może się zdarzyć każdemu penowi.
Patriot wygląda obiecująco.
Jak pliki będą tylko odczytywane, to bierz ten z najszybszym odczytem. Jak będziesz też zapisywał, to patrz na prędkości zapisu (testy a nie dane producenta). Jak laptop nie ma USB 3.0, to szkoda patrzeć na tej najszybsze w odczycie.
Mam tego SanDiska 32GB Ultra Flair. Pierwszy padł niedługo po zakupie, X-kom wymienił na nowy. Ten trzyma już rok, używam go od czasu do czasu do przerzucania zdjęć czy filmów i poza tym że mocno się grzeje, działa bez zarzutów. Prędkości akceptowalne, ale rzeczywiście bez szału. Mi wystarczają.
Co ciekawe, kupiłem go za 39 zł, a widzę, że na stronie Euro RTV jest już za 70
Ważne, że markowe - o dane raczej nie musisz się obawiać.
Raz dostałem w prezencie pendriva w postaci ikony androida - 3 miesiące wytrzymał i padł na amen.
Ech te gadżety.
A jeżeli chodzi o prędkość, to różnie to wychodzi w praniu - zależy od softu.
Jeden będzie sobie lepiej radził z dużą kolejką małych plików bo został tak zoptymalizowany, a z dużymy plikami gorzej od konkurencji itd - nie ma co też za bardzo patrzeć na deklarowaną prędkość maksymalna r/w itd.
Mój Supersonic Rage2 przy dużych plikach zamraża mi komputer (mój dysk ssd nie jest najwyższych lotw), a z kolejką małych, radzi sobie na prawdę kiepsko. Chyba mój Sandisk tańszy o gdzieś 130% radzi sobie nieco lepiej.