Ja zawsze klikam ‘Kontynuj bez skanowania’. Robi to może jakąś różnice? Bo zawsze wybieram tą opcję i później działam kopiuję pliki i edytuję.
System plików na tym nośniku to FAT32. Tak tylko podaję gdyby to miało jakieś znaczenie.
Jakbym dał ‘Skanuj i napraw’ mogłoby to mi uszkodzić jakieś pliki, które posiadam?
Są jakieś ogólne zalecenia odnośnie użytkowania pendrive’ów na Windowsie? Co warto jeszcze wiedzieć o nośnikach wymiennych albo o systemie automatycznych napraw w razie napotkania błędów? Jakie ciekawostki znacie odnośnie działania pendrive i co warto wiedzieć przed, czy jest coś o czym powinien wiedzieć każdy użytkownik albo czy jest coś o czym warto pamiętać, a nie jest znane większościom osób?
Po prostu usunąłeś zbyt szybko pendrive lub jakaś aplikacja wykonywała jeszcze w tle jakąś operację na pliku podczas odłączania urządzenia.
Od dłuższego czasu nie trzeba używać opcji „Bezpieczne usuwanie sprzętu”, bo Windows buforuje zapis.
Tego typu komunikaty mogą się jednak zdarzać jak coś korzysta z dostępu do jakiegoś pliku na nim, a Ty akurat pendrive odłączysz, sporadycznie w wyniku błędu systemu plików (np. bad sektory)