Sry, popelnilem literowke, chodzi mi o C2D
D940 to tak naprawde 2x P4 Ta sama architektóra (Net Burst) itp. Te procki są poporstu sklejone na jednej płytce.
No tak to prawda ale przeciez jest to dwurdzeniowy procesor o dosc wysokich zegarach moze nie jest taki dobry jak C2D E6300 -799zł bez wiatraka 12 mies. gwar.(920zł z wiatrakiem 36 mies. gwar.) ale daje rade i napewno w porownaniu cena/jakość/wydajność - nie był by taki słaby.
Moze znacei jakś strone z porównaniem D 940/930 z Core2 Duo E6300
Nobel cena jest ta sama. Wysokie zegary? No i co z tego! Uciekanie w puste MHz nie opłaca się, i już nawet Intel to zrozumiał. Bierz Cor 2 Duo bo bije tego Pentiaka. Nie opłaca się w niego pakować.
Poczytaj testy Cor 2 Duo w sieci. Często są porównywane różne procesory. A w nowym chipie porównany jest z Pentium D 960 (jeszcze lepszy niż te 930 a i tak dostaje po :dupa: )
Cena nie jest ta sama :!:
McDracullo czytaj posty dokładnie i ze zrozumieniem bo pisałem przeciez ze D 940 kosztuje 799 zł z wiatrakiem i 36 mies. gwar. A Core2 Duo kosztuje 799zł ale bez wiatraka i 12 mies gwar. ten z wiatrakiem i 36gwar. kosztuje ponad 900 zł :!: :!:
<<<---- może ta kolorystyka ci pomoże
Nobel Ta kolorystyka napwno pomoże Tobie:
-
Ceny są porównywalne zresztą możesz kupić OEM i dokupić osobny wiatrak
-
Nie porównuj tych procków bo to nie ma sensu. Ten Pentaik dostaje pod każdym wzgędem! A po O/C Core 2 Duo jest średnio 17% wydajniejszy od FX-62
Nad czym więc się zastanawiasz? Czy to ciężko zrozumieć że Core 2 Duo jest wydajnijszy pomimo niższych zegarów?
Złączono Posta : 31.07.2006 (Pon) 16:27
Pozatym jeśli chodzi Ci o to czy warto dopłacić kilka $$ za taką różnice wydajności odpowiedź brzmi TAK!
oj :o :roll: widze ze biednemu McDracullo puszczająnerwy nie denerwoj się tak w takie upały to jest nie bezpieczne :shock:
:!:
A co do proc to juz wybrałem C2d ale prosiłem o zwykłe kometarze i porównanie tych dwuch prduktow
wszyscy jakoso normal odpowiedzieli tylko McDracullo puszczaja nerwy moze ty jestes nadpobudliwy ADHD :?
Nobel z łaski swojej troche grzeczniej jasne? Ni ejestem Twoim kolegom żebyś mi tak odpowiedał.
Tak mam! I co? Przynajmneij zawsze siłe mam na imprezach, a nie tak jak Ty… o 22 na oczach masz już śpiochy :hahaha:
Dałem zwykłe komentarz i porównanie. ZAjrzyj kilka postów wyżej.
be z pieczne
Nie otując dłużej:
Core 2 Duo jest nieporównywalnie szybszy od tego pentiaka i Twój wybór jest dobry.