logowałem się na tym portalu , nie było tego problemu
no teraz , przy chyba piątym logowaniu ,pojawia się informacja o pętli przekierowań
w trakcie logowania w chrome jest komunikat … ta strona nie działa ,strona oauth.gazeta.pl spowodowała zbyt wiele przekierowań … usuń pliku cookies … err_too_many_redirects …
po probie logowania na Firefox , komunikat … bad credentials…
W obu przeglądarkach masz dodatki
I don't care about cookies
uBlock Origin
Wykonaj po kolei:
-
Wyłącz tymczasowo oba dodatki
-
Następnie w ustawieniach przeglądarki (Chrome i FF) odszukaj wszystkie zapisane pliki cookie dla ‘gazeta’ i usuń je.
-
Zamknij przeglądarkę i włącz ją ponownie
-
Uruchom stronę poczty, potwierdź zapytanie o Cookie, zaloguj się i sprawdź, czy nadal pojawia się problem z przekierowaniami
-
Wyloguj się z poczty
-
Włącz oba dodatki
-
Zaloguj się na pocztę i sprawdź ponownie, czy działa
szukałem plików gazeta , nie znalazłem , usunąłem ciasteczka , wyłączyłem ublock w obu przeglądarkach , postępowałem jak w instrukcji , ale pojawiała się pętla , lub bad credentials, odświeżyłem Firefox , problem jest nadal , co jakiś czas , nawet na chrome ., czy też edge , teraz na edge pojawił się komunikat bad credentials
nie wiem czy to ma znaczenie kiedy logowałem się na portal pojawił się napis bad credentials i równocześnie na nod32 informacja o wymaga uwagi
Dziękuję za dodatkowe informacje
Zresetujmy jeszcze ustawienia sieciowe i firewall
- Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\hp\Downloads
fixlist.txt (215 bajtów)
„Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze” - Uruchom FRST i kliknij Napraw, program zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
- Po restarcie wklej plik wynikowy.
Jeszcze takie informacje , nie mogę też zalogować się na płatne eset ciągle mi pisze błędne hasło / po restarcie systemu problem zniknął w esest , ale w trakcie logowania do gazeta i pojawieniu tej info , bad…a, utomatycznie wyskoczył problem z eset, pisałem do firmy eset / czekam na odpowiedź/ ,
pisałem do pomoc gazeta , ale zapewne odpiszą ,żeby ciasteczka usunąć , chciałem dodać info ,że mam jeszcze konto Onet i WP , tam nigdy takich problemów , nie miałem , to tej informacji już nie przyjęli / system odpisuje , że nie chcą przyjąć informacji/?
na smartfonie też był komunikat o bad …
Jedną z opcji może być zmiana DNS
Czy w smartfonie pojawia się komunikat, gdy jesteś podłączony do WiFi, czy na Danych Komórkowych?
Ostatnie wersje FF maja błędy. jeden zwiazany z wyciekiem pamięci a dtugi z plkami cookie które traktuje jako tymczasowe.
Być moze to jest przyczyna twoich problemów?
Naprawione w 112, więc to może być najwyżej regresja.
Co do komunikatu Eset, to jest im znany problem i nie znają jeszcze daty naprawy - chętni mogą napisać do pomocy technicznej i być może ta ustali coś ciekawego jak np. wymuszanie HTTP/3 gdy Eset wciąż bazuje na HTTP/2.
Smartfon był problem kiedy był połączony wifi ,kiedy loguje się 8 raz kolei na portal gazeta , jest komunikat o pętli przekierować , co do eset odpisali znają problem pracują nad tym
Nie uzywam FF. Wiem tylko ze jakies „cuda” ostatnio sie tam dzieją a jaką ma autor tematu wersje? Nie wiem.
Ja też nie wiem, powinno to być dodane do FRST dla plików exe jak nie ufają liście zainstalowanych programów (lub utrudnić malformację logów - nowe linie do czyszczenia ręcznego lub wyrażeniem regularnym).
Co do telefonu to tam króluje Chrome i mało kto instaluje Firefox.
Wersje Mozilla z ostatnich logów
Mozilla Firefox (x64 pl) (HKLM\...\Mozilla Firefox 112.0.1 (x64 pl)) (Version: 112.0.1 - Mozilla)
Mozilla Maintenance Service (HKLM\...\MozillaMaintenanceService) (Version: 110.0 - Mozilla)
Proponuję sprawdzić, czy zmiana DNS pomoże
Coś dla poprawienie swojego nastroju … administrator poczty poinformował mnie , że wprowadzam złe hasło , dlatego ten problem … jestem już szczęśliwy
Czyli do sprawdzenia klawiatura jak na pewno to nie błąd pamięci mięśniowej i trochę dziwna wymówka zamiast planszy o błędzie loginu/hasła lub czasowej blokadzie konta.
Gdy na dzień dobry czytam cos takiego ponizej
To nie drąże. Ewentualnie cos zasugeruję. Tylko czy warto?
nie warto ! Także temat zamykam !
Ten temat został automatycznie zamknięty 30 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.