Potrebuje skopiować wszystkie partycje 1:1 tak abym mógł przywrócić komputera z recovery oraz sterownikami w stosunku 1:1 (tzn kopiuje na nowy dysk , odpalam i instaluje mi dokladnie system fabrycznie dostarczony od producenta z dodatkami?
Jaki program się idealnie do tego nadaje i czy nie ma w całym procesie jakiś potencjalnych haczyków (tzn czy muszę te partycje kopiować w odpowiedniej kolejności itp itd.
Dodam że nie chce kopiować całego dysku ponieważ zajmie to za dużo miejsca. Chce jednynie skopiować wszystkie partycje potrzebne do fabrycznego stanu urządzenia
Dziwne to co piszesz. Sam mam w/w program i Windows 10.
Program pozwala w szybki i łatwy sposób utworzyć bootowalny pendrive.
Komputer uruchomiony z takim nośnikiem podłączonym w gnieździe USB pozwala uruchomić w pełni funkcjonalny Paragon Backup & Recovery (można tworzyć obrazy jaki przywracać partycje z nich)
Sugerowałem się info na stronie Paragona https://www.paragon-software.pl/products/free/id,257
Używałem go pod Windows7. Bardzo fajna w nim funkcja - możliwość utworzenia kapsuły bezpieczeństwa na odseparowanej partycji na dowolnym dysku.
Nowsza wersja została okrojona z klonowania partycji systemowej,więc lepiej pobrać starszą.
Co do innych programów darmowych to Clonezilla,Macrium Reflect(musisz zarejestrować aby dostać klucz),Acronis True Image(dla dysków WD i Crucial,pobierasz na stronie producenta dysków)