Phenom II X4 955 + Mugen 2 <-- da radę?

Siema,

temat postu chyba wszystko wyjaśnia, ale dla jasności… chodzi mi o to czy nowe dziecko ze stajni amd Phenom II X4 955 da rade go zmątować z Mugenem 2?

Jest to dla mnie bardzo ważne, i w miare szybko potrzebuję odpowiedzi.

czytałem dziś coś na temat tego procka że obsługuje on AM3 jaki i AM2+

nie wiem czy ma to sens ale tak tylko to wtrąciłem, tak samo jak to iż obsługuje on DDRII i DDRIII ale to raczej nei jest blef. :slight_smile:

Dziękuje z góry za odpowiedzi, pozdrawiam serdecznie!

Moim zdaniem wszystko powinno działać bez zarzutu, ponieważ koszyk na AM3 jest taki sam jak AM2+ i AM2. Co do obsługi DDR2/3 to prawda i duża zaleta.

Acha, dzięki za odpowiedź, za pomoc.

No to prawda, jest to bardzo duża zaleta, lecz szkoda że w mobo pod AM3 jest niejawiększy wybór takich co obsługują i DDRII i DDRIII, ale cuż. Wydaj emi się że to jużi tak czas aby powoli przechodzić na DDRIII i do tego się trzeba przyzwyczaić :slight_smile:

Co sądzicie o takim zestawieniu?

CPU: AMD Phenom II X4 955 + Mugen 2

MOBO: MSI 790FX-GD70

A właśnie, mam jeszcze jedno pytanie, również baardzo ważne. Czy ten Mugen 2 wejdzie na tą płytę? kurcze bo nie jestem pewien co do płyty, bo do budy to napewno mi wejdzie (CM HAF-932).

Zestawienie dobre, chłodzenie się zmieści, zapewne bałeś się o radiatory na sekcji zasilania ? Otóż zauważ, że radiator od Mugen’a 2 jest podwyższony na heatpipe i procesora jak i płyty dotyka tylko część zakończenia heatpipe’ów.

Dzięki, potrafisz uspokoić człowieka :smiley:

znalazłem przed paroma mitutami ciekawego newsa w sieci

http://pclab.pl/news36364.html

szkoda tylko że tamta płytka taka droga :?