Kilka lat temu kupiłem Photoshopa 4 i jak do tej pory nie zarejestrowałem programu bo nie mam firmy tylko przy instalacji wpisywałem numer seryjny i program działa jak do tej pory. Czy bez rejestrowania programu można obrabiać zdjęcia komercyjnie? Firmy nie mam, moja Żona też by chciała skorzystać z oprogramowania w celach komercyjnych (sprzedaż praw zdjęć) Photoshop jest na stanowisko czy na osobę? Jak to jest jeśli się nie zarejestrowało programu?
PS4 wymagał tylko kodu, rejestracja była dobrowolna (1 komputer)
CS4 wymaga kodu, konta ID i aktywacji
Skoro zainstalowałeś i działa to OK. Nic nie musisz robić aby korzystać komercyjnie. (nie wolno jeśli to wersja dla studentów)
Warunkiem jest możliwość udowodnienia, że posiadasz legalne oprogramowanie.
CS4 standard umożliwia zainstalowanie na 2 komputerach, (ale rejestracja na 1 osobę). Nie wolno odinstalować i zainstalować na kolejnym bez zdjęcia aktywacji. Działa to podobnie jak Windows, przypisuje się do komputera.
Przy odsprzedaży trzeba wypełniać odpowiedni dokument przenoszący licencję, dostępny na stronie Adobe.
Jeśli masz problem z identyfikacją produktu to zrób zdjęcie pudełka czy płyty instalacyjnej i wstaw. Ktoś napewno rozpozna.
Bo podejrzewam, że masz photoshop elements 4 bo ww. są zbyt drogie aby kupić i leży sobie w domu.