Photoshop , jaka wersja

Chcę zacząć “projektować” w photoshopie ale nie wiem jaką mam wybrać wersję . Kiedyś bawiłem się w photoshopie 2 teraz chyba wyszła trójka . Czy mam kupować 3 czy 2 . Jakie są Wasze rady ? Którego photoshopa używacie Wy ? . Z góry dziękuje za rady . Jeśli taki topic już istnieje prosze przepraszam i prosze o przeniesienie.

Pozdrawiam.

PS teraz pojawil sie w wersji 10, nie “3” ;]

Ja korzystam z cs2, w tym tyg cs3 mnie przywita.

a kup 3 tak czy inaczej - lepiej znac te nowsza wersje, to poradizsz sobie w poprzedniej.

zreszta - jak nie masz ‘talentu’ to zaden ps nie pomoze :smiley:

hehe dzieki za radę , co do tej “trójki” to się na tym ogólnie nie znam . Tylko widziałem na stronie adobe CS3 . :slight_smile:

cs3=ps10

cs2=ps9

cs1=ps8

ps7

tak to lecialo :slight_smile:

to ja coś kiedyś na 7 tworzyłem :slight_smile: ale teraz chyba kupie 9 (CS2)

Ja jednak bym doradzał CS3 , chociaż w domu mam PS 4.0, to na CS i CS3 też pracowałem, i naprawde jest różnica dodatkowo polecam wersje Extendet czyli tą najbardziej rozszeżoną

Złączono Posta : 25.07.2007 (Sro) 14:35

To znaczy chciałem powiedzieć że na CS2 i CS3 i różnica jest widoczna

ja używam Adobe Photoshop CS2 i jest wporządku jak dla mnie :stuck_out_tongue:

Ja pracuje na CS2 i na razie nie mam odwagi się przerzucić. Do CS2 masz dołączonego IR a w CS3 masz tylko wbudowane kilka opcji z niego…

No właśnie, tego IR dość mocno brakuje w CS3, zwłaszcza jeśli chodzi o eksport animacji.

Ja też, fajny.

Heej, a o Corelu zapomniałeś? :mrgreen:

walker123 , Corel jest do grafiki vectorowej a nie rastrowej :confused:

wcale nie brakuje IR … fnkcje IR sa przeniesione do Photoshopa i Fireworks. Nie są to programy dla amatorów w domowym zaciszu więc wg. mnie rozdzielnie funkcji IR na 2 programy jest dosyć dobre.

Przesiądź się na linuxa i używaj gimp’a =]

na windowsie też da sie go używać :stuck_out_tongue:

taki OT :mrgreen:

mam to też, ale wole photoshop

pytanie nie do mnie ale co tam :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Wg mnie Photoshop CS2 był bardzo nieudany. Strasznie się ślamazarzył, szczególnie jak się dograło z 10 filtrów. Ogólnie mówiąc wszystko tam chodziło wolno! W CS3 jest znaczna zmiana, program chodzi o wiele szybciej///

Polecam Adobe photoszop Elements 5.0

Grzech_u , myśle że to już błąd Twojego komputera :wink:

Ja nigdy nie miałem takiego problemu

Ja tam używam Adobe Photoshop CS3 po polsku:))) I teraz jeszcze dodatkowo się go uczę, ponieważ mam Total training for adobe photoshop cs3 essentials. Książkę o PSCS3 też mam;DDD i fajnie mogę doszlifować swoje umijętności;p

To miał być żart? :mrgreen:

Jak ja w corelu GIFY i te inne robiłem…