[PHP]file_get_contents na stronie dla zalogowanych userów


(Czesni K) #1

Witam! Czy można zastosować funkcję file_get_contents na stronie dostępnej jedynie dla zalogowanych użytkowników? Chodzi mi o to by serwer sam zalogował się na podane dane. Czy to w ogóle możliwe?

Ps. Chodzi mi o NK. Formularz oparty jest o POST i JS, którego nie znam.... :expressionless:


(Krzkaczor) #2

Użyj cUrl (jeżeli dobrze zrozumiałem :wink: ).


(Grzesiek1) #3

Dokładnie, użyj curl, do zalogowania się.

A formularz NK to żadne cudo, zwykły html.


(Czesni K) #4

+sporo js :slight_smile:

Jeżeli możecie to powiedzcie jeszcze jak mam użyć tego cURL'a by zalogować się i zapisać kod strony do zmiennej.


(Grzesiek1) #5

http://www.google.com/search?client=ope ... 8&oe=utf-8

http://forum.php.pl/index.php?showtopic=121544


(Czesni K) #6

Dzięki :smiley:


(Krzkaczor) #7

Tutaj masz przykład logowania się na stronę:

http://sf.jogger.pl/2007/10/27/przejeci ... przez-net/

Podpowiem jeszcze że czasem musisz przesłać dodatkowo pole z nazwą submita i wartością 1.