[PHP][HTML]Logowanie i rejestracja


(Michal7889) #1

Witam poszukuję skryptu rejestracji i logowania. Proszę również o wyjaśnienie jak wgrać go do index.html i gdzie muszą być umiejscowione skrypty. Dodam ze mam hosting na cba.pl

-- Dodane 28.07.2011 (Cz) 15:39 --

OK mam już skrypty ale mam problem z bazą danych pokazuje sie ze nie została znaleziona


(Ryan) #2

Trzeba ją zainstalować i skonfigurować skrypt tak, by był w stanie się do niej dostać.


(Michal7889) #3

Wyskakuje taki błąd : Nie udało połączyc się z bazą danych. Access denied for user 'michlo2'@'localhost


(Drobok) #4

Na cba korzystasz z bazy:

$host="mysql.cba.pl"; 

$db_user="nazwa_usera";

$db_password="haslo"; 

$database="nazwa_strony";

mysql_connect($host,$db_user,$db_password);

mysql_select_db($database)

Czyli masz złego hosta, masz dać mysql.cba.pl


(Michal7889) #5

Dziękuje ci host był zły ale teraz mam nowy problem. Nie wyświetla się okienko rejestru i logowania :(((


(Drobok) #6

Wszystko zależy od skryptu, masz go w kodzie ? Btw masz rozszerzenie html, a masz mieć php by móc cokolwiek includować ;]


(Michal7889) #7

mam index.php który kiedyś był index.html

moze skopiowac ci tego indexa ?


(Drobok) #8

tak, jasnowidzem nie jestem :stuck_out_tongue:


(Michal7889) #9

Prosze do adres do tego indexa


(Drobok) #10

:o Weź przeczytaj tuta, czy read_me etc zanim zaczniesz coś bezmyślnie wklejać. Masz mieć pare plików, tworzysz bazę za każdym połączeniem. Masz 2x body. Nic nie rozumiesz z kodu który masz ?


(Michal7889) #11

rozumiem troche ten kod php a html w 100 %. Wyslalem ci wiadomość na gg chcesz tutaj mi pomagać czy na gg ? A co jest złego w tym kodze coś nie jest zmienione ?


(Drobok) #12

Na gg jestem offline, nie masz wklejać wszystkiego do jednego pliku, przeczytaj dokumentacje tej rejestracji to dasz se rade.


(Michal7889) #13

Niestety dokumentacja do tych plików jest marna :frowning:


(Drobok) #14

Na pewno pisze tam, który plik jak masz nazwać.


(Michal7889) #15

Tak napisane są takie informacje. Czyli głupio zrobiłem wwalając wszystko do index ? To trzeba zrobić jakieś odnośniki takie jak w html do jakiejs podstrony. Bo w takim razie to narazie z php do ja du** jestem


(Drobok) #16

require nie odpali ci kodu bez danego pliku. Html możesz trzymać w jednym z plików. Nie trzeba wszystko jest napisane by to mieć w tych plikach co są w dokumentacji.


(Michal7889) #17

Czyli musze zrobic coś w stylu odnośników

-- Dodane 28.07.2011 (Cz) 16:27 --

Bo na serwer mam wrzucony wszystkie pliki takie jak login.php conn.php register.php install.php logout.php

-- Dodane 28.07.2011 (Cz) 16:55 --

Moze mi ktoś powiedzieć jak dodać te pliki żeby wszystko działało proszę bardzo mi na tym zależy.


(Drobok) #18