PHP Include - Niechciany Odstęp


(Animologic) #1

Czemu na mojej stronce [link] w FireFox, Netscape i Safari jest OK, a IE i Google Chrome dodaje jakby

u góry stronki i w div'ie area-text. Bo jest większa niż w FireFox'ie


(system) #2

W ie6 menu jest totalnie rozjechane, w ie7 jest dobrze, w chrome faktycznie jest

. Popraw żeby to w ie6 jakoś wyglądało a abyć może będzie i dobrze w chrome potem.


(Animologic) #3

Możesz dać screen'a bo nie mam możliwości oglądania na IE6.

Już wiem czyja to wina. To wina <?php include; ?>. Przez niego szaleje lekko IE7 & Google Chrome. Może mi ktoś przedstawić sytuacje na IE 6 i innych przeglądarkach. Jest na to sposób aby nie było tych przerw, bo tylko rozwala stronę a <?php include; ?> muszę mieć ????


(system) #4

http://blog.dreame4.com/2008/02/23/inst ... tandalone/

beztytuu1ur3.th.jpg

Jeżeli masz napisane dokładnie tak

?php include; ?

to jest to niepoprawny zapis. Powinno to być tak

?php include('menu.php'); ?

(Animologic) #5

php include mam dobrze tutaj tylko tak podałem.

A w IE 6 to ja niewiem co i jak i gdzie zrobić aby się nierozwaliło :o


(system) #6

Powinno pomóc podanie szerokości dla li.


(Animologic) #7

tak, ale jak dam szerokość dla li to będę miał stałą szerokość a nie chciałbym tego za bardzo.

A wracając do sprawy PHP Include, co zrobić aby nie było tej przerwy w niektórych przeglądarkach ??


(Elektrrrus) #8

Samo stosowanie include nie ma żadnego wpływu na to. Musisz mieć jakieś błędy w kodzie, lub trafiłes na bugi ie(tylko dziwi mnie google chrome).


(Animologic) #9

Znalazłem!! Chodzi o kodowanie, mam na UTF-8 i są te przerwy, ale na innych niema normalnych polskich znaków.

Z Internet Explorer 6 chyba dam sobie spokój, mówi się trudno.