[PHP]Jak pobrac liste serwerow et?


(Grzesie K) #1

Witam, zastawiam się w jaki sposób można pobrać listę servów et (na przykład tak jak robi toSplatterladder). Doszedłem do wniosku iż muszę połączyć się z głównym serwerem i ,,udawać grę", lecz nadal nie wiem jakie dane mam wysłać i jak interpretować odpowiedzi. Dzięki snifferowi i logom gry dowiedziałem się o tym jakie pakiety wysyła klient a jakie odbiera oraz poznałem ip serwera główna. Niestety nadal nie wiem jak wysłać dane za pomocą php oraz jak odbierać i interpretować pakiety zwrotne. Kody php nie muszę chyba prezentować gdyż jedyne co mam to fsockopen :slight_smile: Czy ktoś wie jak to zrobić?


(mario@) #2

Obadaj kod tego projektu(albo po prostu użyj go na stronce) http://gameq.sourceforge.net/.


(Grzesie K) #3

nim napisze post to zawsze przebad cale google :smiley:

gameQ pobierana dane o serwerze gry (którego ip znamy) a ja chce właśnie poznać ip za pomocą serwera który obsługuje przeglądarkę serwerów w grze, tak aby użytkownicy nie musieli dodawać ręcznie tych danych.