PHP lub inne, - sprawdzanie czy kod doładowujący tel jest OK


(Alan Elektro) #1

Witam!

Chciałbym zapytać się czy jest możliwość zbudowania takiego rozwiązania które sprawdzało by czy dany kod doładowujący komórkę jest poprawny?

Nie chodzi mi o jakiś pseudogenerator kodów, chodzi mi o to by użytkownik który wpisze kod doładowujący (najlepiej orange :slight_smile: miał dostęp do treśći, do której nie miał wcześniej dostępu.

Chodzi mi o pseudo płatności, za kody doładowujące.

Ja to widzę tak. Ktoś wpisuje kod, kod doładowuje komórkę, i przez rozbieranie strony na szczątki w PHP CURL, mamy komunikat pozytywny o doładowaniu lub negatywny. Jeżeli poprawny to wtedy osoba dostaje dostęp do treści, jeżeli negatywny to wiadomo.

Tylko teraz tak, w orange ja czegoś takiego nie widziałem aby przez WWW móc wpisać kod doładowujący, a może Wy widzieliście w innych sieciach? Ciekawe czy takie coś w ogóle istnieje... (chodzi mi o telefonie GSM, czy jakaś udostępnia możliwość wpisania kodu przez www).

pozdrawiam i dziękuje za ewentualne odpowiedzi.


(Kstarski) #2

nigdzie sie nie spotkałem i raczej nie istnieje, bo po co :stuck_out_tongue:


(Alan Elektro) #3

np. po to że mi by się przydało :slight_smile:

no nic, to może inne pytanie,

czy poprzez .htaccess mogę ustawić długość wykonywania skryptu? tak żeby np. zamiast 30 sekund mógł się wykonywać np. 5 minut? to jedna rzecz, a druga to czy będzie to dotyczyć katalogu w którym jest plik .htaccess + wszystkie podkatalogi ?

prosze o pomoc :slight_smile:


(Grzesiek1) #4

Jak by można było sprawdzić czy dany kod jest poprawny to by sobie ktoś zapuścił w pętle jakieś wymieszane cyfry i w pętli porównywałby tą machiną i tak powstał by generator kodów (prawie jak chocapic).

Jednym słowem wątrpie żeby coś takiego istniało, bo jak by coś takiego któraś sieć stworzyła to jednym słowem strzeliła by sobie gola.


(Krzkaczor) #5

Poszukaj na stronach orange, heyah jeżeli tam nie będzie to nie ma. A w ogóle to na smartphony są softy dzięki którym można by bruteforcem dostać doładowanie.


(Alan Elektro) #6

nie można, ponieważ po 10 próbach blokowane jest konto

ja nie chce doładowania za free tylko sprawdzić czy dany kod pasuje :), takie płątnośc za kod :wink:

ale to raczej nie mozliwe, wlasnie z przyczyny blokady konta po 10 próbach

mam smartphona.


(Krzkaczor) #7

No to masz już odpowiedź :wink: Możesz tylko sprawdzać ilu cyforwy jest kod wpisany przez usera...


(Alan Elektro) #8

heh no tak, ale takie zabezpieczenie to ... heh bez sensu :slight_smile: żadne zabezpieczenie.

Cóż ten temat nie ma chyba rozwiązania. Chyba nie ma sieci w której można stukać kody do oporu :slight_smile:


(Krzkaczor) #9

A czy w plusie (czy gdzie tam masz) nie ma możliwośći doładowania komuś tela?


(Alan Elektro) #10

jest, ale tutaj chodzi o skrypt PHP który będzie to wszystko sprawdzał, kontrolował, bez mojej wiedzy, a najlepiej działające normalne kody doładowujące ze zdrapek