[PHP][MYSQL] Usuwanie rekordu+folderu z plikami


(master of disaster) #1

Witam!

Napisałem skrypt usuwający mi rekordy i foldery. Problem w tym że rekordy się usuwają a foldery nie.

Przy tym wyskakuje taki błąd:

Kod:


(M@ster) #2

Jakiej wersji PHP używasz? bo wygląda tak jakby ta funkcja nie istniała a wg:

http://pl2.php.net/manual/en/function.scandir.php

zaimplementowano ją dopiero w PHP5, więc jeśli masz PHP4 to powyższy komunikat by pasował.


(master of disaster) #3

używam serwera lokalnego (mam webserv na komputerze) i w php info piszę mi

, Da się to jakoś łatwo zmienić, lub zmodyfikować tak skrypt żeby działał pod każdą wersją ?


(M@ster) #4

No trzeba zainstalować PHP5 (5.3 najnowsza wersja stabilna).

Webserv chyba dawno aktualizowany nie byl, co może potwierdzać wersja 4.4 samego PHP.

Jeśli chcesz najprostszego wyjścia to może przesiądź się na xampa?


(master of disaster) #5

Webserv mi bardzo przypadł do gustu, na razie ściągam php5.3 i zobaczymy co z tego będzie.

btw. nie dało by się zmodyfikować tego skryptu jakoś ?


(Kmrela) #6

Z tego co pamiętam to webserv przy instalacji pyta jaką wersje phpa chcesz 4 czy 5. Ale głowy za to nie daje.


(master of disaster) #7

Już mam xampa