Witam!
Robię wszystko tak jak opisane na TYM tutku, oczywiście zmieniam parametry połączenia do bazy danych (właściwe hasło itp.) ale nie dodaje mi ani tabeli do bazy, ani rekordów… ;(
Co jest źle ?
Ps. Jakby to kogoś interesowało to używam webserv
W pliku install.php zamiast
$wykonaj = mysql_query('$zapytanie');
napisz
mysql_query($zapytanie);
a w pliku dodaj.php zamień to
$zapytanie = "INSERT INTO `formularz` VALUES('$imie','$nazwisko','$email')";
$wykonaj = "mysql_query('$zapytanie')";
na to
$zapytanie = "INSERT INTO `formularz` VALUES('".$imie."','".$nazwisko."','".$email."')";
mysql_query($zapytanie);
ad. 2
Możesz je wyświetlić gdzie chcesz i jak chcesz, poczytaj o select
ad. 1
Poczytaj o różnicy pomiędzy ’ a " w php - chociaż tutaj trzeba było je usunąć ale poczytać nie zaszkodzi
$wykonaj = nie jest potrzebne chyba że sprawdzasz jak zakończyło się zapytanie (czy rekordy zostały dodane)
Resztę widać najlepiej szukaj kursów bardzie aktualnych, luknij tutaj http://www.egrafik.pl/kurs-mysql/czesc-1/
Dzięki, tylko nie wiem jak z mojej tabeli wyświetlić rekordy, mógłbyś mi podać kod i gdzie go wkleić ? 
Pozdrawiam
@edit:
Zrobiłem coś takiego:
Zakładam że z bazą danych się wcześniej połączyłeś ? Wywal ten średnik z zapytania, sam kod wydaje się być poprawny
A nie będzie prościej tak
Dałem kod jaki Ty podałeś i jest to samo…
Przed twoim skryptem dałem
OK już mam, dzięki 
Jak zrobiłem tak jak wyżej to i tak było źle, ale pomyliłem nazwę i zamiast baza dałem formularz i już działa 
Wiem ale or die() wyświetliłoby informacje w którym momencie jest błąd - czyli w tym wypadku powinno wyświetlić Błąd 2.
I tak właśnie było
dzięki