Witam,
mam problem, otóż chciałbym wstawić kod PHP na stronę, gdzie możliwa jest obsługa jedynie HTMLa. Jest taka możliwość? Poprzez inną stronę i z tam zamieszczonym skryptem czy w jakiś inny sposób?
Prosiłbym o odpowiedź.
Pozdrawiam.
Witam,
mam problem, otóż chciałbym wstawić kod PHP na stronę, gdzie możliwa jest obsługa jedynie HTMLa. Jest taka możliwość? Poprzez inną stronę i z tam zamieszczonym skryptem czy w jakiś inny sposób?
Prosiłbym o odpowiedź.
Pozdrawiam.
A próbowałeś tak zrobić jak piszesz? Jeżeli nie wychodzi tzn. że nie można
Hm…teoretycznie to powinno działać ramka a w niej strona z innego serwera z php.
Ramek się nie używa
Poczytaj o AJAXie
A może poleceniem iframe
W tym wypadku chciałbym umieścić kod PHP na subdomenie toplista.pl
Jest to kod dość rozbudowany, na ponad 40 linijek i ma wyświetlać często aktualizowane informacje i linki z innej strony.
Na stronie mam praktycznie możliwość używania tylko HTMLa.
Myślę, że dobrze to wyjaśniłem. Hmm, ramki iframe, coś poczytałem w necie, ale prosiłbym o większe przybliżenie sprawy i co byłoby w tej sytuacji najlepszym wyjściem.
Pozdrawiam.
AJAX? AJAX to połączenie JS z XML i nie ma nic wspólnego z ramkami :roll: Mogę się mylić bo nie znam tego języka ale pojęcie o nom mam
Nikt nie ma pomysłu/rady?
Hmmm, czyli wstawiając:
Powinno działać? Skrypt jest w PHP - ramka będzie akceptowała odnośnik do .php i z innego serwera?
Taaak.
Nie chce działać, nie mam pojęcia dlaczego.
Właściwością skryptu jest m.in. to, iż może być zamieszczony tylko na docelowej stronie. Wgrywając na swój server pełny plik .php i otwierając go w przeglądarce mam białe tło. W ramce iframe tak samo. Co może być nie tak?
tak czy inaczej musisz mieć ten plik .php na serwerze zamieszczonym który będzie obsługiwał php a