[PHP] Prosty skrypt logowania


(master of disaster) #1

Witam!

Od razu mówię że nie znam sie na php.

A więc tak:

Nie potrzebuje skryptu rejestracji, wystarczy tylko logowania, i żebym mógł stworzyć sobie np. dwóch userów, i żeby nikt inny nie mógł się logować na stronę oprócz mnie i jeszcze np jednego usera.

Tylko ja mogę dodać usera.

Żeby był taki plik: Zalogowany jako: NazwaUsera.

I mógłbym go funkcją include włożyć w jakiegoś div'a.

Żeby była funkcja wylogowania.

Pliss nie mogę takiego znaleźć, tym bardziej napisać bo nie umiem php.

Pozdro.


(Mirekwk) #2

http://www.skrypty.komputerpc.pl/index. ... cz=skrypty


(eyeti) #3

Zobacz to

http://www.webtips.pl/post24866.html


(master of disaster) #4

hmmm wszedłem w ten link co dał MWD i pobrałem ten 2 skrypt ( Prosty Skrypt Logowania ) i gdy wpisuje hasło demo, bo takie jest początkowe, to pisze że złe hasło (nic nie zmianiałem ;/) Zobaczcie jak u Was bo mi to nie chodzi.

Pozdrawiam


(eyeti) #5

master of disaster ,

Zmień hasło i sprawdź


(master of disaster) #6

A ja sie jeszcze nie zalogowałem bo coś nie działa, ale i tak zmieniałem hasło i nic :frowning:

Pomocy!

eyeti , a u Ciebie działa ten skrypt ?

Pozdrawiam


(eyeti) #7

Z tym skryptem jest coś nie tak.

Lepiej zajmij się tym co Ci podałem w swoim pierwszym poście.


(master of disaster) #8

ale tam jest z bazą danych, a ja nie wiem w ogóle jak ją zrobić a co więcej jej nie mam bo mam na yoyo w planie light...

Taki jak ten skrypt (co w nim nie działa hasło) był by idealny, tyle że działający :razz:

Pozdrawiam


(Howks0) #9

Otwórz w swoim edytorze którego używasz plik "logincheck.php"

Linię:

if($pass == $mainpassword){

Zmień na:

if($_POST['pass'] == $mainpassword){

Zapisz, odpal index.php, wpisz "demo" i zadziała


(master of disaster) #10

howks , dzięki, działa :slight_smile:

Pozdro

@edit :

A jak to z "includować" na moją stronę ? (ofc. rozszerzenie *.php)

Próbowałem tak :

<?php include("login.php"); ?> [/code]


(Howks0) #11

(master of disaster) #12

Ok dzięki.

A jeszcze mam jedno pytanie, jak zrobić że gdy jestem zalogowany to napis zaloguj zmieniał się na wyloguj.

Mam tak:

Zaloguj

[/code]

Dało by się tak zrobić ?

Pozdrawiam