Tak, tylko chodzi jeszcze o to, że foldery z albumami, mają się różnie nazywać. I jeżeli będę je nazywał datą, to jeżeli w 1 dniu, ktoś będzie chciał dodać 2 albumy, to ten drugi będzie się “pakował” do pierwszego, nie stworzy przecież drugiego folderu, o tej samej nazwie.
Nie mam pomysłu jak nazywać te foldery… Co Wy o tym myślicie? Od razu wspominam że przekazywanie nazwy z POST, byłoby najprostsze, ale chciałbym na razie tego uniknąć.
Pozdrawiam.
W takim razie inaczej ;]. A co, jeśli ktoś będzie chciał uzupełnić album utworzony kilka dni wcześniej? Pomyśl, bo ja nie widzę inaczej jak odczytywanie poprzez glob() utworzonych katalogów, umożliwienie dodania katalogu (albumu), umożliwienie wyboru katalogu do wrzucenia fotek, więc $_POST będzie niezbędne :). Nie widzę inaczej. Jeśli masz wielu użytkowników, to pasuje nazywać katalogi tak: upload/user/nazwa_albumu/. ‘nazwa_albumu’ może być kolejną liczbą numerowaną np. w formie - 000, 001, 002, …, 999. Myślę, że 1000 albumów dla poszczególnego usera, to aż za dużo, chyba, ze uważasz inaczej ;P.
Do tego będzie inny formularz, skyrpt
Ale jednak zrobię inaczej. Przed wykonaniem tego skryptu co wyżej (rozpoczęcia uploadu) zrobię formularz w którym będę wpisywał dane albumu do bazy, i również napisze tam taką linijeczke która będzie liczyła katalogi w folderze upload, i każdy nowy folder będzie tak jak wcześniej mówiłeś kolejną liczbą. A dlatego tego nie mogłem zrobić wcześniej, ponieważ zamiar był taki, żeby ten oto formularz wyświetlał się już po uploadzie, a przecież folder musiałby być stworzony przed nim.
Ale dzięki za pomoc, jak bym sobie w czymś nie radził, dam tu znać.
Podzrawiam.