[PHP]Skrypt Upload


(Marcin Sz1998) #1

Szukałem, dużo tego znalazłem ale czegoś takiego nie: http://www.upload-gtaonline.za.pl/ Potrzebuje takiego skryptu. Nie musi być z nickiem i z tym kodem z obrazka. Dla mnie to żeby DZIAŁAŁO, ŁATWO SIĘ INSTALOWAŁO i był PRZEGLĄD PLIKÓW no i pobieranie przez dowolną osobę.

I prosiłbym o wytłumaczenie co to CHMOD 777 i jak to coś dodać do katalogu??

Thx :slight_smile:

-- Dodane 09.05.2011 (Pn) 20:23 --

Bo niby w Firefoxie zaznaczyłem ten obszar potem "Pokaż źródło zaznaczenia" i skopiowałem i są te przyciski i te tabelki do wpisywania ale to nie działa :slight_smile:

Niech jakiś specjalista to zrobi powie jaki folder mam zrobić i co tam w tym kodzie poprzestawiać :slight_smile:


(Drobok) #2

http://www.google.pl/search?sourceid=ch ... 929c2f1764

Szukaj a znajdziesz ;]

CO do chmod, jak zalogujesz się na ftp masz foldery, klikasz prawym i masz uprawnienia :stuck_out_tongue:

Cyfry to sumy konkretnych wartości, ogólnie 777 to zaznaczasz wszystko, jak chcesz więcej wikipedia.pl

Co do pokaż źródło zaznaczenia, pokazuje ci to tylko HTML, php jest wykonywany po stronie serwera tu masz tuta: http://www.w3schools.com/php/php_file_upload.asp


(Marcin Sz1998) #3

A możesz mi połączyć jakieś skrypty żeby był upload i podgląd plików?? Będe wdzięczny :slight_smile:

Nie musi być takie super aby było (jak zrobisz to napisz gdzie w kodzie jest katalog-folder to ja sobie juz ustawie)

Chodzi mi oto że gdzie kolwiek jestem mogę ściągnać lub pobrać plik z FTP bez programu ani logowania.


(kostek135) #4

Możesz zapomnieć o gotowcu, nikt ci go nie da:

To wyświetla wszystkie pliki z katalogu 'pliki/'

='pliki/' //Zamiast 'pliki/' podaj relatywną ścieżkę do plików$dir = opendir($path); while(false !== ($file = readdir($dir)))    if($file != '.'  $file != '..') echo ' . $path $file . '"' . $file . ';



http://webmade.org/porady/upload-plikow ... er-php.php a tu masz podstawy wgrywania plików na serwer.

(Marcin Sz1998) #5

(Drobok) #6

bo tam nie ma średnika ? :stuck_out_tongue:

Do tego o ile dobrze pamiętam trzeba zrobić przed nazwą folderu też slash. Tak więc powinno to wyglądać:

='/pliki_do_wyswietlenia/';$dir = opendir($path); while(false !== ($file = readdir($dir)))    if($file != '.'  $file != '..') echo ' . $path $file . '"' . $file . ';

(Marcin Sz1998) #7

(Drobok) #8

Bo ten kod dajesz w znaczniki <?php ?>, a folder ma być ten do którego wrzucasz pliki.


(Marcin Sz1998) #9

Lol. To jak to zrobić?? adres do folderu to http://lexus.y0.pl/upload-files/ czyli folder upload-files


(Drobok) #10

POCZĄTEK KAŻDEGO TUTA DO PHP, KAŻDY KOD PHP UMIESZCZASZ W ZNACZNIKACH <?php (...) ?>.

Przeczytaj jakiegokolwiek tuta a potem pytaj. Bo na następne pytanie kogoś kto nie wie nic już nie odpowiem.

<?php='/upload-files/';$dir = opendir($path); while(false !== ($file = readdir($dir)))    if($file != '.'  $file != '..') echo ' . $path $file . '"' . $file . ';?



ew jak nie zadziała to spróbuj dać jedną kropkę przed pierwszym slashem w ścieżce do pliku

(Marcin Sz1998) #11

I to tak bez zamknięcia ??


(Drobok) #12

Poprawiłem skopiowałem nie co to trza było. Sry


(Marcin Sz1998) #13

Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE, expecting ',' or ';' in /var/www/virtual/lexus.y0.pl/przeslij.php on line 5 ;/


(Drobok) #14
<?php='/upload-files/';$dir = opendir($path); false !== ($file = readdir($dir)))$file != '.'  $file != '..') echo "$path/$file'$file;?Nie wiem kto pisał ten kod co ci go kostek wlepił, w każdym razie nie można korzystać więcej niż 2x w jednym echo z znaku określającego zawartość ;]

(Marcin Sz1998) #15

Mam tu taki skrypcik. http://www.uhutaf.w8w.pl/skryptoteka.php ten 1 :] Czy mógłbyś go edytować i usunąć logowanie???


(Drobok) #16

Mógłbym, ale tego nie zrobię. Tutaj nie wykonujemy pracy za innych. Pomyśl trochę i sam go z edytuj ;]


(Marcin Sz1998) #17

:frowning: No weź, wiem że się namęczyłeś dużo ale wiesz które linijki usunąć. Ja przed chwilą usunełem i nie działa. Albo zrobię taki normalny skrypt z googli na wrzucanie a podgląd plikow jest w tym skrypcie uhutafa. Sprawdze..


(Drobok) #18

Nie będziesz czegoś rozumieć to pytaj, śmiało. Jednak całości za ciebie nie zrobię ;]


(Marcin Sz1998) #19

(kostek135) #20