<PHP> Skrypt uruchamiający plik z serwera


(Pablik) #1

Witam słyszałem ze jest taka możliwość pod php że po kliknięciu np. na hiperłącze skrypt pobiera z serwera plik i go uruchamia ??

Jest taka możliwość i czy jak jest to jest to skomplikowany skrypt ?


(athei) #2

Jaki plik i jak ma go uruchomić?


(Pablik) #3

no plik exe bądź bat , no normalnie uruchomić coś odpowiadające kliknięciu klawisza enter :wink:


(athei) #4

http://www.programmingtalk.com/showthread.php?p=169107

http://www.experts-exchange.com/Web_Dev ... 40808.html

  • nie próbowałem, nie wiem czy to działa

(Spam) #5

http://pl.php.net/manual/pl/function.exec.php