[PHP] Upload Plików, problem


(Marcin E Pc) #1

Witam!

Mam problem, ponieważ poniższy kod zwraza mi:

Katalog plików z webserava to:

C:\Program Files (x86)\WebServ\temp\file-uploads\php4929.tmp (akurat tak mi wygenerowało.

Plik w którym mam skrypt przetwarzający dane znajduje się w katalogu scripts, a ten w katalogu głównym strony. Katalog do którego chce skopiować plik, znajduje się w katalogu głównym strony, tyle że nosi nazwę grafika.

Oto skrypy:

<?php

echo $_FILES['mainPhoto']['tmp_name'];

if($_FILES['mainPhoto']['error'] > 0)

{

	echo '
Wystąpił błąd:';

	 switch ($_FILES['mainPhoto']['error'])

	 {

	  case 1: echo 'Rozmiar przesyłąnego pliku jest większy niż 3.5mb'; break;

	  case 2: echo 'Rozmiar pliku jest większy niż 3.5mb'; break;

	  case 3: echo 'Plik wysłany tylko częściowo'; break;

	  case 4: echo 'Nie wysłano żadnego pliku'; break;

	  }

  exit;

}

$lokalizacja = '../grafika/'.$_FILES['mainPhoto']['name'];

if (is_uploaded_file($_FILES['mainPhoto']['tmp_name']))

	{

		if(!move_uploaded_file($_FILE['mainPhoto']['tmp_name'] , $lokalizacja))

		   {

		   	echo 'Problem: Plik nie może być skopiowany do katalogu.';

		   	exit;

			}

	}

	else

	{

		echo 'Możliwa próba ataku przy wysyłaniu pliku o nazwie:';

		echo $_FILES['mainPhoto']['name'];

		exit;

	}

echo 'Plik został wysłany poprawnie';

?>

Co jest nie tak jak być powinno?

Pozdrawiam


(rozwalkompa) #2

Spróbuj zmienić prawa dostępu do tego folderu do którego zapisujesz. http://pl.wikipedia.org/wiki/Chmod


(Marcin E Pc) #3

Zmieniłem chmod, jednakże to nic nie dało. A problem tkwi tutaj:

if(!move_uploaded_file($_FILE['mainPhoto']['tmp_name'] , $lokalizacja))

A dokładnie w brakującym S przy $_FILES. Mały bład a dużo szukania.

Pozdrawiam