[php] zmiana hasła-co mam źle w tym skrypcie?

Witam.

Mam problem gdyż napisałem skrypt zmiany hasła użytkownika, lecz mam problem, gdy po zmianie hasła jeszcze raz wejde na strone ze skryptem hasło samo się zmienia!

po mojemu to zmiana hasła powinna odbywać się: if ($_GET[‘akcja’] == ‘konto’); więc musisz to sprawdzać przed sprawdzeniem czy podane są takie same “new haselk’a” lub chociaż czy nie są one puste (!empty)

Nie widać żadnej inicjalizacji elementu tablicy gracz[‘gracz’].

ale wszystko jest wporządku tylko jak zmienię już hasło i wejde jeszcze raz na tą samą strone gdzie mam ten skrypt to hasło mi się samo zmienia! !!

Pomoże ktoś??

Przecież Jim1961 ci napisał czemu tak się dzieje.

nadal jest tak samo!

pomocy!

Pokaż jak poprawiłeś.

ok już mi się udało!

zrobiłem tak:

to dałem w osobny plik:

Wpisz stare hasło: 

Wpisz nowe hasło: 

Powtórz nowe hasło:

to jest adresem drugiego pliku w którym mam to:

<?

$stare_haselko = md5($_POST["stare_haselko"]);

$stare_haselko_true = $gracz['haslo'];

$nowe_haselko = md5($_POST["nowe_haselko"]);

$nowe_haselko2 = md5($_POST["nowe_haselko2"]);

if ($stare_haselko == $stare_haselko_true) {

if ($stare_haselko_true == $nowe_haselko2) {

?>

stare i nowe haslo jest takie same! #### powrot \<? } else { if ($nowe\_haselko == $nowe\_haselko2) { call("UPDATE `bartoszka_fight`.`tribal_gracze` SET `haslo` = '".$nowe\_haselko."' WHERE `tribal_gracze`.`gracz` = ".$gracz['gracz']); ?\> ## haslo zostalo zmienione! #### za chwile zostaniesz automatycznie przekierowany\<? } else { ?\> ### nowe hasla nie sa takie same! #### sprobuj ponownie \<? } } } else { ?\> ### stare haslo jest niepoprawne! #### sprobuj ponownie \<? } ?\> [/code]

dzięki wszystkim za pomoc!

A wiec problemu nie rozwiązałeś - choć miałeś podane wszystko na tacy, a jedynie obszedłeś - a właściwie to nawet nie obszedłeś.

Teraz weź nie wysyłaj formularza, tylko odpal adres twojastrona/?akcja=zmien i zobacz co się stanie :stuck_out_tongue:

TERAZ JEST OK! :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: