Witam. Wie ktoś jak zainstalować pidgin-libnotify?
Jaka dystrybucja?
Komunikator Pidgin win 10.
Instalowałeś wersję Offline? Stąd:
https://sourceforge.net/projects/pidgin/files/Pidgin/2.14.1/pidgin-2.14.1-offline.exe/download
Tak
Niech któs mi podpowie co zainstalować, żeby były powiadomienia w trayu, gdy ktoś staje się dostępny czy ktoś napisał wiadomość.
I jak ją zainstalować na WIN 10?
Installation
- Ensure to have the Microsoft Visual C++ 2015-2019 Redistributable (x86) installed or download and install it from Microsoft.
- Download the dll files from the newest release.
- Copy the file PidginWinToastLib.dll to the installation directory of Pidgin. This is usually “C:\Program Files (x86)\Pidgin” on 64-bit versions of Windows or “C:\Program Files\Pidgin” on a 32-bit version.
- Copy the file PidginWinToastNotifications.dll to the plugin directory of Pidgin. This is usually “C:\Program Files (x86)\Pidgin\plugins” on 64-bit versions of Windows or “C:\Program Files\Pidgin\plugins” on a 32-bit version.
- Start Pidgin. Open the plugin window and enable “Windows Toast Notifications”.
Translator:
Upewnij się, że masz zainstalowany pakiet redystrybucyjny Microsoft Visual C ++ 2015-2019 (x86) lub pobierz go i zainstaluj z firmy Microsoft.
Pobierz pliki dll z najnowszej wersji.
Skopiuj plik PidginWinToastLib.dll do katalogu instalacyjnego Pidgin. Zwykle jest to „C: \ Program Files (x86) \ Pidgin” w 64-bitowych wersjach systemu Windows lub „C: \ Program Files \ Pidgin” w przypadku wersji 32-bitowej.
Skopiuj plik PidginWinToastNotifications.dll do katalogu wtyczek Pidgin. Zwykle jest to „C: \ Program Files (x86) \ Pidgin \ plugins” w 64-bitowych wersjach systemu Windows lub „C: \ Program Files \ Pidgin \ plugins” w wersji 32-bitowej.
Uruchom Pidgin. Otwórz okno wtyczki i włącz „Powiadomienia toast systemu Windows”.
Wtyczka nie chce się włączyć.
Restart zrobiłes?Ogólnie gosciu napisal, ze to sprawa eksperymentalna. Mi by do głowy nie przyszło instalować pidgina na windzie.
Robiłem restart Pidgina i nie chce się włączyć.
restart kompa
Tak na win 10.
Działa, dzięki wielkie