Cześć,
Przy konfiguracji instalacji Windows 10 chciałbym nie logować się na konto Microsoft tylko stworzyć normalnie lokalnego admina. Np na tym filmiku dziewczyna nie łączy się z internetem i nie pojawia się jej konieczność logowania kontem Microsoft. Czy to jest nadal aktualne?
Nie wiem czy masz na myśli jak się konfiguruje z podłączonym internetem. Ogólnie jak się nie połączy to nie prosi o dane do konta Microsoft. Jedyny zauważalny minus to to ze chyba nie można instalować aplikacji z Microsoft store aczkolwiek jakoś zainstalowałem np. Lenovo vinted
Wystarczy, że nie polączysz się do sieci w zaden sposob, czy to po wifi czy po kablu, po czym klikniesz ze chcesz konto lokalne. Zapyta Cie czy jestes pewny i tyle.
Następnie po zalogowaniu i odpaleniu sklepu masz możliwość zalogowania się. Konto doda się do systemu, ale dalej pracujesz na koncie lokalnym! jedynie z przypietym logowaniem do MS. Ja tak użytkuje, nie chce miec konta w komputerze polaczonego z MS, za to uwazam ze wygodnie jest je pozniej dodac i korzystac z podlączonym MS Edge do niego oraz sklepem.
Aktualizacje oczywiscie działają pomimo braku jakiegokolwiek logowania.